Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Artsen ziekenhuis (Pexels)

Foto: Pexels

Artsen moeten bewuster zijn van de invloed van voeding, vinden Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit. Daarvoor starten de universiteiten vanaf volgend studiejaar gezamenlijke projecten.

Op dit moment speelt voeding nauwelijks een rol in de opleiding, zegt Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding en gezondheid van de Wageningen Universiteit in de krant Trouw. Door dit te veranderen willen de universiteiten ervoor zorgen dat studenten voeding als onderdeel van de gezondheid gaan beschouwen.

De gezamenlijke projecten gaan komend studiejaar van start. De studenten vormen hierbij groepjes en zoeken gezamenlijk vanuit hun verschillende opleidingen en kennis naar een oplossing voor probleem waar een patiënt mee worstelt. Op deze manier komt er meer aandacht voor hoe voeding, slaap, stress en beweging invloed hebben op ziektes.

Bron: Trouw

Lees ook
Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research

Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research met ingang van 1 januari 2023. Zij volgt Robert van Gorcom op die met pensioen gaat. Loos is momenteel hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara wordt per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Momenteel is zij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. Heimovaara volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die na 8 jaar afscheid neemt van WUR.

Rekenmodel laat zien hoeveel microplastics we consumeren

Rekenmodel laat zien hoeveel microplastics we consumeren

Dat we microplastics binnen krijgen is zeker, maar hoeveel piepkleine plastic deeltjes consumeren we nu echt? Wageningen University & Research (WUR) berekende het: nog geen korreltje zout per week voor de meesten; ruim een halve gram voor sommigen.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief