Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Artsen ziekenhuis (Pexels)

Foto: Pexels

Artsen moeten bewuster zijn van de invloed van voeding, vinden Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit. Daarvoor starten de universiteiten vanaf volgend studiejaar gezamenlijke projecten.

Op dit moment speelt voeding nauwelijks een rol in de opleiding, zegt Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding en gezondheid van de Wageningen Universiteit in de krant Trouw. Door dit te veranderen willen de universiteiten ervoor zorgen dat studenten voeding als onderdeel van de gezondheid gaan beschouwen.

De gezamenlijke projecten gaan komend studiejaar van start. De studenten vormen hierbij groepjes en zoeken gezamenlijk vanuit hun verschillende opleidingen en kennis naar een oplossing voor probleem waar een patiënt mee worstelt. Op deze manier komt er meer aandacht voor hoe voeding, slaap, stress en beweging invloed hebben op ziektes.

Bron: Trouw

Lees ook
Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen University & Research

Sjoukje Heimovaara wordt per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Momenteel is zij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) binnen WUR. Heimovaara volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die na 8 jaar afscheid neemt van WUR.

Rekenmodel laat zien hoeveel microplastics we consumeren

Rekenmodel laat zien hoeveel microplastics we consumeren

Dat we microplastics binnen krijgen is zeker, maar hoeveel piepkleine plastic deeltjes consumeren we nu echt? Wageningen University & Research (WUR) berekende het: nog geen korreltje zout per week voor de meesten; ruim een halve gram voor sommigen.

Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Nederlandse jongeren eten onvoldoende groente (1). Als ze wel groente eten, gebeurt dat vooral bij het avondeten. Jongeren kopen in de middelbareschoolleeftijd vaker zelf wat te eten of te snacken en die momenten bieden mogelijk kansen om de groenteconsumptie te verhogen.Er zijn weinig groenterijke snacks op de markt die voldoen aan de Richtlijnen Goede...