Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Artsen ziekenhuis (Pexels)

Foto: Pexels

Artsen moeten bewuster zijn van de invloed van voeding, vinden Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit. Daarvoor starten de universiteiten vanaf volgend studiejaar gezamenlijke projecten.

Op dit moment speelt voeding nauwelijks een rol in de opleiding, zegt Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding en gezondheid van de Wageningen Universiteit in de krant Trouw. Door dit te veranderen willen de universiteiten ervoor zorgen dat studenten voeding als onderdeel van de gezondheid gaan beschouwen.

De gezamenlijke projecten gaan komend studiejaar van start. De studenten vormen hierbij groepjes en zoeken gezamenlijk vanuit hun verschillende opleidingen en kennis naar een oplossing voor probleem waar een patiënt mee worstelt. Op deze manier komt er meer aandacht voor hoe voeding, slaap, stress en beweging invloed hebben op ziektes.

Bron: Trouw

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Groenteconsumptie bij jongeren stimuleren door snacks?

Nederlandse jongeren eten onvoldoende groente (1). Als ze wel groente eten, gebeurt dat vooral bij het avondeten. Jongeren kopen in de middelbareschoolleeftijd vaker zelf wat te eten of te snacken en die momenten bieden mogelijk kansen om de groenteconsumptie te verhogen.Er zijn weinig groenterijke snacks op de markt die voldoen aan de Richtlijnen Goede...

Gezonder eten met een app: goed voornemen of blijvende verandering?

Gezonder eten met een app: goed voornemen of blijvende verandering?

Voedingsapps zijn voor veel consumenten een ideaal hulpmiddel bij de omschakeling naar gezonder eten. Voor een blijvende verandering in het voedingspatroon is het daarbij essentieel een app voor langere tijd te gebruiken. Wageningen University & Research heeft de gebruiker centraal gesteld en vanuit dit perspectief onderzocht waar een succesvolle voedingsapp...

Geuren beïnvloeden keuzegedrag, eetlust en smaakbeleving van voedingsmiddelen

Geuren beïnvloeden keuzegedrag, eetlust en smaakbeleving van voedingsmiddelen

Geur is veel belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Geur is een belangrijk onderdeel van het sociale contact tussen mensen, omdat geuren veel informatie overbrengen. Die processen verlopen echter grotendeels onbewust, omdat veel geuren niet bewust waargenomen worden. Dat geldt ook voor de relatie tussen geur en eetlust.Uit onderzoek van Sanne Boesveldt,...