Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Artsen ziekenhuis (Pexels)

Foto: Pexels

Artsen moeten bewuster zijn van de invloed van voeding, vinden Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit. Daarvoor starten de universiteiten vanaf volgend studiejaar gezamenlijke projecten.

Op dit moment speelt voeding nauwelijks een rol in de opleiding, zegt Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding en gezondheid van de Wageningen Universiteit in de krant Trouw. Door dit te veranderen willen de universiteiten ervoor zorgen dat studenten voeding als onderdeel van de gezondheid gaan beschouwen.

De gezamenlijke projecten gaan komend studiejaar van start. De studenten vormen hierbij groepjes en zoeken gezamenlijk vanuit hun verschillende opleidingen en kennis naar een oplossing voor probleem waar een patiënt mee worstelt. Op deze manier komt er meer aandacht voor hoe voeding, slaap, stress en beweging invloed hebben op ziektes.

Bron: Trouw

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Startup A-Mansia wil afslankbacterie op de markt brengen

Startup A-Mansia wil afslankbacterie op de markt brengen

Wageningen University & Research en de Katholieke Universiteit Leuven (UCL) zijn een nieuw bedrijf gestart: A-Mansia. Deze startup wil over drie jaar producten op de markt brengen met een afslankbacterie.Dit is te lezen in Wageningen World. A-Mansia heeft al 13 miljoen euro startkapitaal opgehaald, waarmee een uitvinding van hoogleraar Willem de Vos...

Zelfs bij ontbreken van reukvermogen stimuleren geuren de hersenen

Zelfs bij ontbreken van reukvermogen stimuleren geuren de hersenen

Hersenen blijven reageren op geuren, ook wanneer het reukvermogen is aangetast of zelfs volledig ontbreekt. Dit blijkt uit een onderzoek van het Reuk- en smaakcentrum van Universiteit Wageningen.Het onderzoek werd gehouden onder 48 patiënten met een aangetast reukvermogen. De studie gepubliceerd in Human Brain Mapping toont dat niet alleen de geurgebieden...

WUR: voedselverspilling komt meer door vers dan diepvries

WUR: voedselverspilling komt meer door vers dan diepvries

Consumenten gooien naar verhouding minder diepgevroren groente, aardappelproducten en rood fruit weg dan de verse variant of het alternatief in blik of pot. Dat blijkt uit consumptieonderzoek van Wageningen University & Research (WUR).De WUR onderzocht binnen de publiek-private samenwerking CARVE (Across supply Chain Action program Reduction of food...