VCP resultaten in tabelvorm

attachment-Ontbijt

De uitkomsten van de Voedsel Consumptie Peiling 2007-2010 (kinderen en volwassenen) zijn naar onderwerp geordend en opgesplitst naar subkenmerken. Hierdoor is specifieke informatie in deze database sneller te vinden.

Voorbeelden van de acht onderwerpen zijn de inname van micronutriënten, inname van verrijkte en kunstmatig gezoete voedingsmiddelen. Deze en andere onderwerpen zijn te bekijken voor de totale studiepopulatie of afzonderlijk voor kinderen of volwassen.  Ook zijn de gegevens opgesplitst naar BMI, opleiding, maaltijd of plaats van consumptie, geslacht, naar geslacht binnen de leeftijdsgroepen, naar hoogste opleiding of naar gewichtsklasse. Deze cijfers kunnen de diëtist een indicatie geven waar de knelpunten qua voeding liggen bij de verschillende doelgroepen. Daardoor kan er mogelijk gerichter gezocht worden naar problemen op gebied van voeding. De diëtist kan hier rekening mee houden in haar advies of voorlichting.

 

Alle tabellen zijn te vinden op de website van het RIVM.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Eerste reacties op voedselconsumptiepeiling positief

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...