Veel suiker en zout in barbecuesauzen

BBQ_unsplash

Foto: Unsplash

Het Voedingscentrum vergeleek zes kant-en-klare barbecuesauzen met elkaar. Daaruit blijkt dat een groot aantal sauzen veel suiker en zout bevat.

Voedingscentrum nam de barbecuesauzen van Heinz, Dirk, Calvé, Yildriz, Jumbo en Remia onder de loep. Vooral de sauzen van Heinz, Yildriz en Jumbo bevatten opvallend veel suiker, namelijk tussen de 29 en 32 gram per 100 gram saus. In de barbecuesaus van Remia zit de minste suiker (slechts 3 gram per 100 gram), maar deze saus bevat van de geteste sauzen wel het meeste zout (2,2 gram per 100 gram saus). Het Voedingscentrum raadt consumenten aan het etiket te bekijken en saus te kiezen met minder suiker of zout.

De zout- en suikergehaltes van de vergeleken sauzen zijn te bekijken op de website van het Voedingscentrum.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds van start

Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds van start

Vandaag gaat de Nationale Suiker Challenge van start. Dat is een initiatief van het Diabetes Fonds om Nederlanders bewust te maken van de hoeveelheid toegevoegde suikers in producten en hun dagelijkse suikerinname. 70.000 Nederlanders gaan deze vijfde editie de uitdaging aan en eten en drinken een week lang geen toegevoegde suikers. De challenge duurt...

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.

Vlees minderen? Pak de voedselomgeving integraal aan

Vlees minderen? Pak de voedselomgeving integraal aan

Om in de toekomst de groeiende wereldbevolking en het milieu gezond te houden, is een duurzamer voedingspatroon noodzakelijk, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Kan een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke producten hieraan bijdragen?