Veggipedia lanceert platform over groenten en fruit voor voedingsprofessionals

Veggipedia voor Professionals

Veggipedia, het platform voor informatie over groenten en fruit, start met een speciale omgeving voor professionals werkzaam op het gebied van voeding en voedingseducatie. Met het platform wil Veggipedia goede, betrouwbare en actuele informatie en materialen over groenten en fruit bieden om hun cliënten, patiënten en leerlingen te informeren.

De Veggipedia Professionals pagina is speciaal bedoeld voor o.a. diëtisten, gewichtsconsulenten, huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, leefstijlcoaches en onderwijzers. Op het platform vinden zij het laatste nieuws omtrent de consumptie van groenten en fruit en een kennisbank.  

Kennisbank

In de kennisbank kunnen professionals alle relevante documentatie vinden rondom het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit. Momenteel is de kennisbank gevuld met meer dan 90 rapporten, factsheets en artikelen. Veggipedia blijft de kennisbank aanvullen met up-to-date documentatie.

Nationale Groente- en Fruitdag

Ook kun je op het platform vragen stellen aan de Veggipedia Professionals en vind je alles over deelname aan de Nationale Groente- en Fruitdag, die jaarlijks plaats vindt op 14 oktober. In 2021 deden maar liefst 140 partners mee aan deze dag.

Bekijk hier de Veggipedia Professionals pagina. 

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Aantal bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten toegenomen

Aantal bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten toegenomen

Uit een steekproef uitgevoerd door PAN Nederland lijkt het erop dat het gemiddelde gehalte van bestrijdingsmiddelen in aardbeien uit supermarkten iets is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bij Coop werden het hoogste aantal residuen aangetroffen. Ook scoren aardbeien met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ bij Aldi en Jumbo niet beter dan andere...

Kabinet streeft naar btw-verlaging groente en fruit in 2024

Kabinet streeft naar btw-verlaging groente en fruit in 2024

Het kabinet streeft naar invoering van een btw-verlaging op groente en fruit per 2024. Hiervoor wil het kabinet het onderzoek naar de uitvoerbaarheid hiervan begin 2023 afronden. Dat meldden de staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid) en staatssecretaris Van Rijk (Financiën) dinsdag 5 juli in een brief aan de Tweede Kamer.

Interventies in supermarkt effectief voor hogere verkoop biologische groente

Interventies in supermarkt effectief voor hogere verkoop biologische groente

Door biologische groente en fruit bij elkaar te leggen kan de verkoop met 60% stijgen, blijkt uit een 10-weekse pilot in twee supermarkten in Brabant, uitgevoerd door BioNederland en het GroentenFruit Huis. De pilot dient als testcase voor de Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’.