Veggipedia lanceert platform over groenten en fruit voor voedingsprofessionals

Veggipedia voor Professionals

Veggipedia, het platform voor informatie over groenten en fruit, start met een speciale omgeving voor professionals werkzaam op het gebied van voeding en voedingseducatie. Met het platform wil Veggipedia goede, betrouwbare en actuele informatie en materialen over groenten en fruit bieden om hun cliënten, patiënten en leerlingen te informeren.

De Veggipedia Professionals pagina is speciaal bedoeld voor o.a. diëtisten, gewichtsconsulenten, huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, leefstijlcoaches en onderwijzers. Op het platform vinden zij het laatste nieuws omtrent de consumptie van groenten en fruit en een kennisbank.  

Kennisbank

In de kennisbank kunnen professionals alle relevante documentatie vinden rondom het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit. Momenteel is de kennisbank gevuld met meer dan 90 rapporten, factsheets en artikelen. Veggipedia blijft de kennisbank aanvullen met up-to-date documentatie.

Nationale Groente- en Fruitdag

Ook kun je op het platform vragen stellen aan de Veggipedia Professionals en vind je alles over deelname aan de Nationale Groente- en Fruitdag, die jaarlijks plaats vindt op 14 oktober. In 2021 deden maar liefst 140 partners mee aan deze dag.

Bekijk hier de Veggipedia Professionals pagina. 

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

Het overgrote deel van de Nederlanders (82%) zegt dagelijks bewuste voedingskeuzes te maken. Men let daarbij meer op het eten van voldoende groente en fruit dan op suiker- en vetinname. Toch is voor slechts 1% gezond eten en drinken inmiddels een gewoonte. Dit blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim...

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

In de broodtrommels van scholieren zit vaak weinig groente of fruit. Daarom is deze week de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ van start gegaan. Met deze campagne willen initiatiefnemers Lidl en Voedingscentrum de lunch van basisschoolkinderen gezonder maken.