Vijf inspirerende podcasts over voeding

Koptelefoon_Unsplash

Voedingsgeneeskunde presenteert in samenwerking met Nutramin een serie van vijf inspirerende podcasts waarbij experts ingaan op boeiende onderwerpen en de rol van voeding en supplementen een belangrijk gespreksonderdeel vormt. Perfect om te luisteren vanuit een luie stoel of tijdens een wandeling.

In de nieuwste podcast gaat Ivonne Pappot in gesprek met therapeut Esther Janssen en gynaecoloog Ginny Chamorro over ‘In de kracht van de overgang'. Op dit moment zijn naar schatting 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Maar liefst 80% van deze vrouwen heeft last van overgangs­klachten, zoals opvliegers, stemmings­wisselingen en slecht slapen. Ook vandaag de dag zijn er nog veel misverstanden over de overgang en worden klachten lang niet altijd serieus ge­no­men. In deze podcast bespreken we hoe je deze problematiek als gezondheids­professional aan kunt pakken. En daarbij ligt de nadruk op wat vrouwen zelf kunnen doen met onder meer leefstijl en specifiek voeding en supplementen om de hormonen weer in balans te brengen. 

De andere vier podcasts op een rij:

Tijdens podcast #1 nemen we u als luisteraar mee in een boeiend gesprek met Jolanda Verkleij en Cindy de Waard. Centraal staat het thema 'chronische inflammatie', ook wel laaggradige ontsteking genoemd.

In podcast #2 gaat Ivonne Pappot in gesprek met kinderarts Judith Kocken. Over kinderen; van klacht naar innerlijke kracht en leiderschap over je eigen gezondheid (ook voor volwassenen interessant).

In podcast #3 zijn integraal werkend apotheker Han Siem en huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt de gasten aan tafel. De luisteraars worden meegenomen in de relatie tussen voeding en het brein. Met onder meer de link met darmgezondheid en de rol van suppletie.

Podcast #4 - Zin en onzin over detox. Ivonne Pappot gaat dit keer in gesprek met Eveline van der Wel en Jeroen de Haas over onder meer de rol van het microbioom als onderdeel van het detoxsysteem en metabole endotoxemie en genetica als belangrijke stap in een therapieplan.

De podcasts zijn te beluisteren via SpotifyApple PodcastGoogle Podcasts of via  www.voedingsgeneeskunde.nl.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Luistertip: podcastserie Maintenance Phase over BMI en de obesitasepidemie

Luistertip: podcastserie Maintenance Phase over BMI en de obesitasepidemie

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we twee podcastafleveringen van Maintenance Phase getiteld The Body Mass Index en The Obesity Pandemic.

Luistertip: podcast Damn, Honey over eetstoornissen

Luistertip: podcast Damn, Honey over eetstoornissen

Tot en met eind augustus houdt Voeding Nu een zomerrooster aan. In die periode deelt de redactie elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we aflevering 70 van de podcast Damn, Honey, waarin makers Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen over eetstoornissen praten met een diëtiste en ervaringsdeskundige.

Nieuw leven voor A2-melk? Onderzoek naar analyse, processing en gezondheidsvoordelen komt op stoom (podcast)

Nieuw leven voor A2-melk? Onderzoek naar analyse, processing en gezondheidsvoordelen komt op stoom (podcast)

A2-melk -soms ook wel ‘oermelk’ genoemd- werd in 2016 door critici afgedaan als een hype en een marketingverhaal. Vermeende gezondheidsvoordelen konden nog onvoldoende worden onderbouwd. NIZO food research denkt dat er inmiddels wél genoeg aanknopingspunten zijn voor de zuivelindustrie om een goed onderbouwde gezondheidsclaim te verkrijgen bij EFSA.Dat...