Visbureau lanceert de Vis app

attachment-visbureau-visapp

Alles weten over vis, visrecepten en de visserij? Dat kan vanaf nu met de gratis vis app van het Nederlands Visbureau. De vis app is beschikbaar voor Apple en Android.

De vis app biedt onder andere recepten en nuttige tips voor bij het kopen, bewaren en bereiden van vis. Ook zijn er handige instructievideo’s waarin een chef-kok uitlegt hoe vis gefileerd kan worden.

 

Activiteiten volgen

Verder kunnen gebruikers met de app op een interactieve manier kennismaken met vissers en hun schepen. De activiteiten van 12 verschillende Nederlandse vissers kunnen op de voet worden gevolgd. Ze hanteren verschillende visserijmethoden die een eigen verhaal vertellen. Ook is er uitgebreide informatie over vissoorten en wanneer ze bijvoorbeeld de beste kwaliteit hebben.

 

Eigen bodem

Medio 2011 ontstond bij de Nederlandse Vissersbond en het Nederlands Visbureau het idee om een app te ontwikkelen voor de promotie van vis van eigen bodem. De krachten zijn gebundeld en met de medewerking van Vereniging Kust & Zee en Schmidt Zeevis is de vis app tijdens de Dag van Nederlandse Zeevisserij officieel gelanceerd.

 

Nu beschikbaar

Klik hier om de vis app te downloaden.

 

Lees ook op voedingnu.nl:

Varkens in nood en Greenpeace lanceren SuperWijzer-app

Boodschapp-app versie voor Android

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...