Vleesgerechten blijven het populairst bij restaurantbezoekers

attachment-Vleesgerecht

Uit onderzoek van Horecava blijkt dat een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is bij restaurantbezoekers. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

  • Het

  • onderzoek onder horecaondernemers werd gedaan in het kader van een
  • jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari al weer haar

60e editie, in RAI Amsterdam.

Eerlijk en verantwoord

  • De consument is volgens het onderzoek meer gaan

  • nadenken over de nadelen van vet en zoet, waardoor ‘echt’ eten belangrijker is
  • geworden. De eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en
  • seizoensgebonden gerechten is daardoor steeds gewilder. De trend is
  • duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Volgens de
  • horecaondernemers zijn vers, waar voor je geld, gezond, verantwoord, en streek-

en seizoensgebonden producten de meest bepalende aspecten voor de klant.

Personeel

36 procent van de horecaondernemers realiseert zich

dat gastvrijheid en service de belangrijkste pijlers zijn in de bedrijfsvoering.

Personeel moet daarom goed getraind worden. Volgens de ondernemers is het

vinden van deskundig en bekwaam personeel een grote uitdaging.

Marktontwikkelingen op de beursvloer

  • Professionals in de foodservice-industrie kunnen

  • ook dit jaar weer terecht op de Horecava
  • voor inzicht in de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Er zijn tal
  • van activiteiten, presentaties en workshops die aansluiten op de actuele

uitdagingen van de horecaondernemer.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

'We moeten cliënten van de Voedselbank-supermarkt stimuleren gezonde keuzes te maken'

De passie van... Susan Vermunt. NAV-lid en Supermarktmanager bij Voedselbank Rotterdam.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? ‘Ik hield altijd erg van koken en later is de link naar gezondheid ontstaan. Na de havo heb ik Voeding & Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Mijn interesse naar de fysiologie van voeding werd steeds groter, waardoor...

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

Interview met Wageningse onderzoekers: Biomerker voor suikerinname tackelt nadelen zelfrapportage 

De WHO noemt de bewijslast voor de relatie tussen ziekte, overgewicht en suikerinname ‘van matige kwaliteit’. Dat de bewijslast onvoldoende is, kan veroorzaakt worden door de onnauwkeurigheid van de meetmethoden in onderzoek naar voedingsinname. Een veelgebruikt meetinstrument, dat gevoelig is voor fouten, is zelfrapportage. Dr. Jeanne de Vries en ir....