Vleesgerechten blijven het populairst bij restaurantbezoekers

attachment-Vleesgerecht

Uit onderzoek van Horecava blijkt dat een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is bij restaurantbezoekers. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

  • Het

  • onderzoek onder horecaondernemers werd gedaan in het kader van een
  • jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari al weer haar

60e editie, in RAI Amsterdam.

Eerlijk en verantwoord

  • De consument is volgens het onderzoek meer gaan

  • nadenken over de nadelen van vet en zoet, waardoor ‘echt’ eten belangrijker is
  • geworden. De eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en
  • seizoensgebonden gerechten is daardoor steeds gewilder. De trend is
  • duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Volgens de
  • horecaondernemers zijn vers, waar voor je geld, gezond, verantwoord, en streek-

en seizoensgebonden producten de meest bepalende aspecten voor de klant.

Personeel

36 procent van de horecaondernemers realiseert zich

dat gastvrijheid en service de belangrijkste pijlers zijn in de bedrijfsvoering.

Personeel moet daarom goed getraind worden. Volgens de ondernemers is het

vinden van deskundig en bekwaam personeel een grote uitdaging.

Marktontwikkelingen op de beursvloer

  • Professionals in de foodservice-industrie kunnen

  • ook dit jaar weer terecht op de Horecava
  • voor inzicht in de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Er zijn tal
  • van activiteiten, presentaties en workshops die aansluiten op de actuele

uitdagingen van de horecaondernemer.

Lees ook
Overgewicht stijgt het hardst bij tieners tussen de 16 en 20 jaar

Overgewicht stijgt het hardst bij tieners tussen de 16 en 20 jaar

Het percentage van de Nederlandse bevolking met overgewicht blijkt het hardst te stijgen in de leeftijdsgroep van 16 tot 20 jaar. Sinds begin jaren tachtig is het percentage met overgewicht binnen deze leeftijdsgroep met maar liefst 154 procent toegenomen.Dat komt naar voren uit een analyse van CBS-gegevens van de periode 1981-2019 door het bedrijf...

Boeklancering: 77 fabels & feiten over kindervoeding

Boeklancering: 77 fabels & feiten over kindervoeding

‘Tijdens mijn zwangerschap kan ik beter geen koffie drinken’, ‘Het aantal borstvoedingen per etmaal ligt vast’ en ‘Mijn kind mag niet vegetarisch eten’ zijn drie voorbeelden van fabels die worden besproken in het nieuwe boek 77 fabels & feiten over kindervoeding.Voeding Nu sprak met auteur Hans Kraak, (per 1 maart hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift...

Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

De al langer groeiende bezorgtrend is aangejaagd door de pandemie. In 2020 groeide de totale bezorgmarkt met 43,1% ten opzichte van 2019. Inmiddels zijn de spelers in dit veld samen goed voor bijna 10% van de totale uitgaven aan eten en drinken.Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN). De bezorging van maaltijden door foodservice groeide...