Vleesgerechten blijven het populairst bij restaurantbezoekers

attachment-Vleesgerecht

Uit onderzoek van Horecava blijkt dat een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is bij restaurantbezoekers. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

  • Het

  • onderzoek onder horecaondernemers werd gedaan in het kader van een
  • jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari al weer haar

60e editie, in RAI Amsterdam.

Eerlijk en verantwoord

  • De consument is volgens het onderzoek meer gaan

  • nadenken over de nadelen van vet en zoet, waardoor ‘echt’ eten belangrijker is
  • geworden. De eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en
  • seizoensgebonden gerechten is daardoor steeds gewilder. De trend is
  • duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Volgens de
  • horecaondernemers zijn vers, waar voor je geld, gezond, verantwoord, en streek-

en seizoensgebonden producten de meest bepalende aspecten voor de klant.

Personeel

36 procent van de horecaondernemers realiseert zich

dat gastvrijheid en service de belangrijkste pijlers zijn in de bedrijfsvoering.

Personeel moet daarom goed getraind worden. Volgens de ondernemers is het

vinden van deskundig en bekwaam personeel een grote uitdaging.

Marktontwikkelingen op de beursvloer

  • Professionals in de foodservice-industrie kunnen

  • ook dit jaar weer terecht op de Horecava
  • voor inzicht in de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Er zijn tal
  • van activiteiten, presentaties en workshops die aansluiten op de actuele

uitdagingen van de horecaondernemer.

Lees ook
Column Duwtje: Hoe heb ik me nou toch weer laten verleiden?

Column Duwtje: Hoe heb ik me nou toch weer laten verleiden?

Je kent het gevoel vast wel: je gunt jezelf een kleine beloning nadat je een bepaalde prestatie hebt geleverd. Een goed glas wijn na een drukke werkweek bijvoorbeeld. Ook al had je je voorgenomen deze week eigenlijk niets te drinken.Jezelf belonen na een “goede daad” (met iets dat je eigenlijk niet van plan was) wordt in de psychologie ook wel moral...

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Vervanging rood vlees door plantaardig voedsel vermindert risico op hartaandoeningen

Het vervangen van rood vlees door plantaardig voedsel van hoge kwaliteit, zoals bonen, noten of soja, kan het risico op coronaire hartziekte (CHD) verminderen. Dit geldt ook voor vervanging door volle granen, zuivelproducten en eieren.Dat suggereert een Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen totaal, bewerkt en onbewerkt rood vlees en het risico...

Stimuleren van de groente- en fruitconsumptie via kinderdagverblijven

Stimuleren van de groente- en fruitconsumptie via kinderdagverblijven

Het kinderdagverblijf lijkt de ideale plaats om het eten van groente en fruit door kinderen te bevorderen. In samenwerking met kinderdagverblijven en diverse bedrijven, testten onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research en het Louis Bolk Instituut daarom diverse methoden om juist daar jonge kinderen te stimuleren meer groente en fruit te eten.Het...