Vleesgerechten blijven het populairst bij restaurantbezoekers

attachment-Vleesgerecht

Uit onderzoek van Horecava blijkt dat een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is bij restaurantbezoekers. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

  • Het

  • onderzoek onder horecaondernemers werd gedaan in het kader van een
  • jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari al weer haar

60e editie, in RAI Amsterdam.

Eerlijk en verantwoord

  • De consument is volgens het onderzoek meer gaan

  • nadenken over de nadelen van vet en zoet, waardoor ‘echt’ eten belangrijker is
  • geworden. De eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en
  • seizoensgebonden gerechten is daardoor steeds gewilder. De trend is
  • duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Volgens de
  • horecaondernemers zijn vers, waar voor je geld, gezond, verantwoord, en streek-

en seizoensgebonden producten de meest bepalende aspecten voor de klant.

Personeel

36 procent van de horecaondernemers realiseert zich

dat gastvrijheid en service de belangrijkste pijlers zijn in de bedrijfsvoering.

Personeel moet daarom goed getraind worden. Volgens de ondernemers is het

vinden van deskundig en bekwaam personeel een grote uitdaging.

Marktontwikkelingen op de beursvloer

  • Professionals in de foodservice-industrie kunnen

  • ook dit jaar weer terecht op de Horecava
  • voor inzicht in de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Er zijn tal
  • van activiteiten, presentaties en workshops die aansluiten op de actuele

uitdagingen van de horecaondernemer.

Lees ook
Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Wel zijn er kleine veranderingen te zien.Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum, dat zowel werd uitgevoerd in de eerste als tweede golf van de coronacrisis. Ruim 1200 Nederlanders van 18 jaar en ouder deden mee. Ook in...

Gedroogd fruit geassocieerd met een gezonder eetpatroon

Gedroogd fruit geassocieerd met een gezonder eetpatroon

Mensen die gedroogd fruit eten consumeren grotere hoeveelheden van een aantal belangrijke voedingsstoffen. Ook hebben ze over het algemeen een betere gezondheid. Ze hebben daarentegen wel een hogere inname aan calorieën.Dat blijkt uit een onderzoek van de staatsuniversiteit van Pennsylvania, waarin onderzocht is of gedroogd fruit een gezond alternatief...

Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter

Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd, maar consumptie blijft achter

Hoewel steeds meer Nederlanders minder vlees, zuivel en eieren willen eten, stijgt de consumptie van eiwitten uit alternatieve bronnen niet. Sinds 2015 daalde het aantal typische vleeseters met zo’n tien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research.Onderzoekers van de Wageningen Economic Research brachten in 2019 de eiwitconsumptie...