Voeding in de media - week 36

Melk_CatsComing_Pexels

Voedingscentrum ‘Hoe kan ik mijn favoriete gerecht duurzamer en gezonder maken?’ Deze en andere vragen beantwoordt het Voedingscentrum vanaf deze week in de campagne ‘Eetvragen’. De nieuwe campagne verbindt alle informatie, apps en tools van het Voedingscentrum.

Albert Heijn begint met de verkoop van verspillingsboxen en gaat daarmee de concurrentie aan met Too Good To Go. De supermarktketen wil hiermee jaarlijks 4,5 miljoen kilo voedsel minder verspillen. Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje vallen binnenkort ook onder het AH-overblijvers concept.

Wageningen University Cellen als melkfabriekjes: In Wageningen worden nieuwe mogelijkheden voor melkvervangers onderzocht. Niet plantaardig, maar zoals échte koeienmelk. Zijn deze cellulaire eiwitten gezond en voedzaam?

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Heidy den Besten benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen

Heidy den Besten benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen

Heidy den Besten is benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen, onderdeel van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie. Haar onderzoeksgroep richt zich op het begrijpen en voorspellen van gedrag van voedselpathogenen in ecosystemen. Daarbij integreert zij de vakgebieden microbiologie en wiskunde om gedrag te kwantificeren;...

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding aan HAS green academy. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast...

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Het lesprogramma Smaaklessen van Wageningen University & Research is opnieuw erkend door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Het lesprogramma, dat elke vijf jaar wordt beoordeeld op kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit, heeft de erkenning ‘Eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ gekregen. De erkenning is verkregen op basis van resultaten uit...