Voeding in de media - week 37

unsplash_voeding_in_de_media_37

Voedselonzekerheid, inflatie en de invloed op de eiwittransitie en nieuws over overgewicht. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Scholen zien in de klas vaker de gevolgen van armoede bij leerlingen thuis. Afgelopen week kopte het NRC ‘De leerling in Rotterdam viel om – van de honger’.

Kan Nederland een taks voor overgewicht invoeren? In Spreekuur beantwoordt elke week een professional een vraag van een lezer, met deze week cardioloog Leonard Hofstra aan het woord.

In de Volkskrant schrijft Anna de Haas over de eiwittransitie: ‘De prijskloof tussen dierlijke en plantaardige eiwitten slinkt momenteel door de gierende inflatie, maar nog steeds is het eten van dierlijke eiwitten goedkoper’.

Het Noord-Nederlandse Netwerk Medicijnresten ontvangt een half miljoen euro om te experimenteren met manieren om minder medicijnresten in het rioolwater terecht te laten komen.

DENDERMONDE Om jongeren met overgewicht op de goede weg te helpen, start de obesitaskliniek van AZ Sint-Blasius in september met het groepsprogramma Denderfit Junior voor jongeren van 14 tot 17 jaar.

Copa-Cogeca en FoodDrink Europe willen dat voedselproducenten prioriteit krijgen bij een dreigend gastekort. De Europese koepels voor agrarische boerenorganisaties en de levensmiddelenindustrie slaan alarm vanwege de hoge energieprijzen.

Lees ook
Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Op het terrein van het Smaakpark in Ede komt een nieuw innovatief Fermentatielab, gefinancierd vanuit de Regiodeal Foodvalley. Hier krijgen instellingen, bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om te experimenteren met fermentatie.

Lancering digitaal platform voor mensen met overgewicht en obesitas

Lancering digitaal platform voor mensen met overgewicht en obesitas

De Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas (NVOO) heeft een digitaal platform opgericht voor mensen met overgewicht en obesitas dat op donderdag 1 december 2022 online komt. Het idee van het platform is dat er een community wordt gevormd waarin iedereen, ongeacht de vorm van overgewicht, vertegenwoordigd is.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief