Voeding in de media - week 37

unsplash_voeding_in_de_media_37

Voedselonzekerheid, inflatie en de invloed op de eiwittransitie en nieuws over overgewicht. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Scholen zien in de klas vaker de gevolgen van armoede bij leerlingen thuis. Afgelopen week kopte het NRC ‘De leerling in Rotterdam viel om – van de honger’.

Kan Nederland een taks voor overgewicht invoeren? In Spreekuur beantwoordt elke week een professional een vraag van een lezer, met deze week cardioloog Leonard Hofstra aan het woord.

In de Volkskrant schrijft Anna de Haas over de eiwittransitie: ‘De prijskloof tussen dierlijke en plantaardige eiwitten slinkt momenteel door de gierende inflatie, maar nog steeds is het eten van dierlijke eiwitten goedkoper’.

Het Noord-Nederlandse Netwerk Medicijnresten ontvangt een half miljoen euro om te experimenteren met manieren om minder medicijnresten in het rioolwater terecht te laten komen.

DENDERMONDE Om jongeren met overgewicht op de goede weg te helpen, start de obesitaskliniek van AZ Sint-Blasius in september met het groepsprogramma Denderfit Junior voor jongeren van 14 tot 17 jaar.

Copa-Cogeca en FoodDrink Europe willen dat voedselproducenten prioriteit krijgen bij een dreigend gastekort. De Europese koepels voor agrarische boerenorganisaties en de levensmiddelenindustrie slaan alarm vanwege de hoge energieprijzen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Online serie bespreekt vooroordelen over obesitas

Online serie bespreekt vooroordelen over obesitas

Mensen met obesitas en overgewicht hebben het daar zelf naar gemaakt, toch? Deze veelgehoorde opmerking en andere vooroordelen worden belicht in de driedelige serie ‘Eigen schuld, dikke bult?’ van overgewicht.tv. Experts en ervaringsdeskundigen vertellen over oorzaken, gevolgen en de aanpak van obesitas.

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Brede maatschappelijke aanpak richting de eiwittransitie is nodig

Inmiddels is breed bekend dat het belangrijk is om minder dierlijk eiwit te consumeren. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij innovatieve voedingsproducten, zoals vleesvervangers,” benadrukt WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl Emely de Vet. Dit artikel beargumenteert...

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley voor ondernemers

Op het terrein van het Smaakpark in Ede komt een nieuw innovatief Fermentatielab, gefinancierd vanuit de Regiodeal Foodvalley. Hier krijgen instellingen, bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om te experimenteren met fermentatie.