VoedingNL21: laatste inzichten over vet en metabole gezondheid

VoedingNL2021

Op 10 juni vindt zowel online als in Utrecht het congres VoedingNL21 plaats. Dit congres, bestemd voor iedereen die beroepsmatig met voedingswetenschappen bezig is, biedt de laatste inzichten op het gebied van vetten en vetweefsel en de rol die ze in de processen in het lichaam spelen.

Diverse voedingsdeskundigen vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van onder meer de immuunfunctie van vetweefsel en de invloed die overgewicht hierop heeft, de bijdrage van bruin vetweefsel (BAT; brown adipose tissue) aan gewichtsbeheersing, de kwaliteit van vetten versus de kwantiteit als het aankomt op gezondheid, en de rol van vet in de smaak van voedingsmiddelen.

Tijdens het congres wordt ook de Young Professional Award 2021 uitgereikt. Deelnemers aan deze wedstrijd geven een korte presentatie over een zelfgekozen onderwerp over voeding en gezondheid.

Lees ook
Blog: VET EERLIJK

Blog: VET EERLIJK

Vet. Met de zomer in aantocht zijn veel mensen nu hard hun best aan het doen het eraf te trainen. Op social media worden (vooral) dames van mijn leeftijd beladen met ‘hot girl summer’ workout-challenges en allerlei nieuwe 12-week shred diëten. Maar vet is niet zomaar een inactieve weefselsoort wat toevallig in je lichaam zit en verbrand moet worden....

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Gisteren ging de vierde Nationale Suiker Challenge van start. Dit jaar proberen 50.000 Nederlanders een week lang geen producten te eten en te drinken met toegevoegde suikers.

Een week lang suikervrij

Een week lang suikervrij

Van 7 t/m 13 juni vindt voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge plaats. Doel: een week lang zonder toegevoegde suikers eten en drinken. Organisator Diabetes Fonds hoopt met de campagne 75.000 mensen zo ver te krijgen.