Voedingscentrum start met voorlichting over vitamine D adviezen

attachment-Zonlicht-vitamine-d

Het Voedingscentrum is op 1 november in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gestart met voorlichting over de nieuwe adviezen voor de inname van vitamine D.

Eind september presenteerde de Gezondheidsraad nieuwe adviezen over vitamine D aan de minister van VWS. De raad heeft gekeken naar aandoeningen waarvan overtuigend is aangetoond of aannemelijk is dat vitamine D daarop een heilzame invloed heeft. Het gaat dan vooral om botgezondheid: de beschermende werking van vitamine D tegen rachitis, botbreuken en valgevaar. Het vorige advies van de raad over vitamine D dateert van 2008.

 

Wijzigingen advies

De veranderingen ten opzichte van het vorige advies zijn dat vrouwen die borstvoeding geven geen vitamine D-supplement meer hoeven te nemen. Ook krijgen alle vrouwen tussen 50 en 70 jaar vanaf nu het advies om een supplement van 10 microgram per dag te gebruiken. Iedereen van 70 jaar en ouder krijgt het advies om een supplement van 20 microgram te nemen.

 

Het Voedingscentrum heeft een aparte webpagina voor vitamine D aangemaakt waar consumenten en professionals terecht kunnen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Laag vitamine D-gehalte verhoogt sterftecijfer ouderen

Internationale osteoporose stichting lanceert online vitamine D-kaart

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...