Voedingsprijzen sterk omhoog

In mei van dit jaar was de voedselprijsstijging in Nederland met 6,3 procent het hoogst sinds 2002. Dat komt naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In mei van dit jaar was de voedselprijsstijging in Nederland met 6,3 procent het hoogst sinds 2002. Dat komt naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds september 2007 zijn consumenten iedere maand meer voor hun dagelijkse boodschappen gaan betalen.


Het sterkst steeg de prijs van zuivelproducten die daarmee het prijsverloop het meest beïnvloedden. De prijs van melk was in mei meer dan 22 procent hoger dan een jaar eerder, de prijzen van kaas en boter stegen bijna 19 procent. Zuivel maakt circa 14 procent van het voedingsbudget uit.


In vergelijking met andere Europese landen stegen de consumentenprijzen in Nederland voor voedingsmiddelen iets minder sterk in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar, 6,6 procent ten opzichte van 6,3 procent.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...