Voedseleducatie Platform breidt uit met twee nieuwe partners

19 januari 2022 Redactie Voeding Nu

Beeld: Bonnie Kittle via Unsplash

Het Voedseleducatie Platform gaat dit jaar verder met het ontwikkelen van actuele voedseleducatie. Per 1 januari 2022 sluiten twee nieuwe partners aan; Lidl Nederland en Boerderijeducatie Nederland.

Met deze nieuwe partners krijgen twee projecten binnen het platform een extra impuls. Lidl Nederland ondersteunt het landelijke event Kok in de klas met boodschappenpakketten. Koks uit heel Nederland koken hier samen met kinderen om nieuwe smaken en producten te ontdekken. Met Boerderijeducatie Nederland wordt het excursieaanbod voor scholen verder ontwikkeld. Daarbij staat de kwaliteit van excursies en de combinatie met educatie centraal.

Ook de huidige partners werken aan het doel om kinderen op de basisschool voedselvaardig te maken. Een van de nieuwste plannen is het ontwikkelen van een thuisportaal waar jongeren zelf aan de slag kunnen gaan met het leren over voedsel.

Over het Voedseleducatie Platform

Het Voedseleducatie Platform (VEP) is een Publiek-Private samenwerking waarin Wageningen University & Research (WUR) met organisaties werkt aan objectieve educatie over voedsel en voeding aan kinderen. WUR verzorgt de lesprogramma’s met onder meer het Voedingscentrum, Jong Leren Eten en de Gezonde School. Een onafhankelijke Raad van Toezicht bewaakt het beleid en de inhoud van de programma’s. 

Bron: WUR

Altijd op de hoogte blijven?