Vriendinnen vaak gefrustreerd uit eten

attachment-weight-watchers_cropped-85-0-0-0-0

Uit onderzoek van Weight Watchers komt naar voren dat 79,9 procent van de jonge Nederlandse vrouwen soms gefrustreerd uit eten gaat. Dit komt vooral door hun vriendinnen en hun eetgedrag.

Onderzoeksbureau iVOX ondervraagde in opdracht van Weight Watchers 1000 Nederlandse vrouwen tussen de 18 en 54 jaar naar restaurantbezoeken en de daar bijkomende ervaringen.

Ergernissen

Bijna 80 procent van de jonge Nederlandse vrouwen ( 18 – 29 jaar) is soms gefrustreerd als ze uit eten gaat. 63,4 procent van de jonge vrouwen ergert zich vooral aan vriendinnen die weinig eten. Bij oudere vrouwen neemt deze ergernis af. Onder de dertigers bestaat de frustratie over weinig etende vriendinnen nog bij 41,4 procent en bij de vrouwen tussen de 40 en 54 jaar nog maar 29 procent. Vriendinnen die de hele tijd negatief praten over eten zijn een ergernis voor 53 procent van de Nederlandse vrouwen.

Maaltijdkeuze

Vriendinnen hebben ook invloed op de keuze van het gerecht. 31 procent van de Nederlandse vrouwen laat haar keuze namelijk afhangen van de keuze van haar vriendinnen en kiest dan vaak niet voor het gerecht waar ze echt zin in heeft. Maar liefst 54 procent van de vrouwen past haar eetgewoonten sowieso aan als ze uit eten gaat. Bijna een derde van de vrouwen kiest niet altijd voor de lekkere keuze maar houdt rekening met hoe gezond haar keuze is.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn

Ruime meerderheid vindt bewustwordingsactie Voedingscentrum nuttig

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Questionmark: 'Supermarkt, gebruik je macht tegen ontbossing en voor biodiversiteit'

Questionmark: 'Supermarkt, gebruik je macht tegen ontbossing en voor biodiversiteit'

Stichting Questionmark start een landelijk vergelijkingsonderzoek naar de duurzaamheid van Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, Coop en Ekoplaza. In dit artikel worden aandachtspunten genoemd voor het onderzoek.Met het vergelijkingsonderzoek “Superlijst Groen” maakt Questionmark een ranglijst van supermarkten op basis van hun duurzaamheid. Voor dit...

Overgewicht stijgt het hardst bij tieners tussen de 16 en 20 jaar

Overgewicht stijgt het hardst bij tieners tussen de 16 en 20 jaar

Het percentage van de Nederlandse bevolking met overgewicht blijkt het hardst te stijgen in de leeftijdsgroep van 16 tot 20 jaar. Sinds begin jaren tachtig is het percentage met overgewicht binnen deze leeftijdsgroep met maar liefst 154 procent toegenomen.Dat komt naar voren uit een analyse van CBS-gegevens van de periode 1981-2019 door het bedrijf...