We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt

we're-smart-future-awards_printscreen

Tijdens het Horeca Expo in Gent op 21 november 2021 zijn de We’re Smart Future Awards 2021 uitgereikt. De jury beoordeelde het afgelopen jaar meer dan honderd restaurants in Nederland, België, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten op het aandeel groenten en fruit op hun menu, net als op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. 

De award Persoon van het jaar 2021 werd uitgereikt aan Rob Baan, die met Koppert Cress meer dan 62 eetbare plantaardige producten voor de professionele chef-kok ontwikkelde. Innovatie van het jaar 2021 werd uitgereikt aan The Green Bean. Zij maken op een innovatieve manier gebruik van het eiwitpotentieel van de groene boon. Ook het award Product van het jaar 2021 werd uitgereikt binnen Nederland, namelijk aan VOL5. Zij bieden professionele chefs een plantaardig (veganistisch) alternatief voor een soepbouillon. 

Naast deze drie awards werd het Project van het jaar 2021 uitgereikt aan HomeForest en PLANT-T Towers uit België. Media van het jaar 2021 ging naar Gambero Rosso (Italië) en Communicatie van het jaar 2021 ging naar Eleven Madison Park goes vegan (VS).

Voor meer informatie klik hier.

Lees ook
Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

Fi Europe Innovation Awards: drie Nederlandse winnaars

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche. Drie winnaars hebben hun basis in Nederland.

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet stoppen

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet stoppen

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Het samenwerkingsverband ontvangt geen nieuwe financiering meer. De kennis van vijf jaar NAGF blijft beschikbaar via GroentenFruit Huis.

Drie Booster awards voor initiatieven om obesitas te verminderen

Drie Booster awards voor initiatieven om obesitas te verminderen

Op 15 oktober zijn de Booster awards uitgereikt aan drie initiatieven die de vermindering en preventie van obesitas ondersteunen door gebruik te maken van personalised nutrition. De winnaars zijn Happy Feet on Healthy Food, J.A.App (Juvenile Anti-obesity App) en Ready to (h)eat maaltijden op maat van darmen, genen en richtlijnen.