Week van de vleeswaren begonnen

attachment-week-van-de-vleeswaren

De tweede editie van de Week van de Vleeswaren is begonnen. Om de week kracht bij te zetten, heeft de organisatie een vleeswarenreceptenboekje voor kinderen uitgebracht.

Het vleeswarenreceptenboekje is bedoeld om ouders meer toegankelijke recepten te bieden voor lunchgerechten met vleeswaren. Bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de gezondheidswaarde hiervan, zo bevatten verschillende recepten groenten en of fruit.

Vleeswaren en gezondheid

In het boekje wordt geen aparte aandacht geschonken aan de gezondheidsaspecten van vleeswaren. Ook valt in het boekje op dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit brood in plaats van een volkorenrijke variant. Verder bevatten veel recepten kaasproducten waarbij niet is vermeld of het volvette kaas of magere moet zijn.


Voedingscentrum over vleeswaren

Volgens het Voedingscentrum kunnen vleeswaren veel zout en ongezond, verzadigd vet bevatten. Maar  vleeswaren leveren ook belangrijke voedingsstoffen als eiwit, ijzer, vitamine A, B1, B2 en B12. De vleeswaren die bij voorkeur worden geadviseerd door het Voedingscentrum zijn Beenham, Casselerrib, Gekookte lever, Kipfilet, Magere knakworst, Vegetarische paté.


Meer variatie in vleeswaren

‘De week van de vleeswaren is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de mogelijke variaties van vleeswaren. Uiteraard is de week ook bedoeld om vleeswaren te promoten, maar dat is zeker niet het hoofddoel.’ meldt de organisatie van de Week van de Vleeswaren. Vleeswaren zijn volgens de organisatie een goed alternatief voor zoet broodbeleg of kaas.


Officieel geopend

De Week van de Vleeswaren vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats. Vandaag om 1 uur is de week officieel geopend tijdens de presentatie van Nicolette van Dam, gezicht van de campagne, over het  door haar ontworpen vleeswarenreceptenboekje voor kinderen.


Lees ook op voedingnu.nl:

KLM serveert vleeswaren met kenmerk

Meer over
Lees ook
Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Delhaize introduceert Nutri-Score-korting

Bij AH-zusterbedrijf Delhaize is deze week een loyalityprogramma van start gegaan waarbij klanten korting krijgen op producten met een Nutri-Score A of B.Het programma is gekoppeld aan de Plus-klantenkaart van de keten, schrijft Distrifood. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgen klanten op vertoon van de kaart in alle supermarkten en online 20...

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...