Week van de vleeswaren begonnen

attachment-week-van-de-vleeswaren

De tweede editie van de Week van de Vleeswaren is begonnen. Om de week kracht bij te zetten, heeft de organisatie een vleeswarenreceptenboekje voor kinderen uitgebracht.

Het vleeswarenreceptenboekje is bedoeld om ouders meer toegankelijke recepten te bieden voor lunchgerechten met vleeswaren. Bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de gezondheidswaarde hiervan, zo bevatten verschillende recepten groenten en of fruit.

Vleeswaren en gezondheid

In het boekje wordt geen aparte aandacht geschonken aan de gezondheidsaspecten van vleeswaren. Ook valt in het boekje op dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit brood in plaats van een volkorenrijke variant. Verder bevatten veel recepten kaasproducten waarbij niet is vermeld of het volvette kaas of magere moet zijn.


Voedingscentrum over vleeswaren

Volgens het Voedingscentrum kunnen vleeswaren veel zout en ongezond, verzadigd vet bevatten. Maar  vleeswaren leveren ook belangrijke voedingsstoffen als eiwit, ijzer, vitamine A, B1, B2 en B12. De vleeswaren die bij voorkeur worden geadviseerd door het Voedingscentrum zijn Beenham, Casselerrib, Gekookte lever, Kipfilet, Magere knakworst, Vegetarische paté.


Meer variatie in vleeswaren

‘De week van de vleeswaren is vooral bedoeld om meer aandacht te krijgen voor de mogelijke variaties van vleeswaren. Uiteraard is de week ook bedoeld om vleeswaren te promoten, maar dat is zeker niet het hoofddoel.’ meldt de organisatie van de Week van de Vleeswaren. Vleeswaren zijn volgens de organisatie een goed alternatief voor zoet broodbeleg of kaas.


Officieel geopend

De Week van de Vleeswaren vindt van 24 september tot en met 1 oktober plaats. Vandaag om 1 uur is de week officieel geopend tijdens de presentatie van Nicolette van Dam, gezicht van de campagne, over het  door haar ontworpen vleeswarenreceptenboekje voor kinderen.


Lees ook op voedingnu.nl:

KLM serveert vleeswaren met kenmerk

Meer over
Lees ook
HAK hoopt op teelt Hollandse kikkererwt

HAK hoopt op teelt Hollandse kikkererwt

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK laat dit jaar opnieuw kikkererwten telen in Zeeuws-Vlaanderen. Dit is een tweede proef na een succesvolle eerste proef in 2018. Hiermee streeft HAK ernaar zoveel mogelijk van haar groenten en peulvruchten lokaal te verbouwen.Na de succesvolle eerste proef vorig jaar, wil HAK door middel van een tweede testperiode...

NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

Nudges om de verkoop van groenten en fruit in supermarkten te stimuleren, hebben een positief effect. Met een paar simpele nudges zijn consumenten aan te sporen om meer groenten en fruit te kopen.Onlangs gaf een Brits onderzoek suggesties voor de inrichting van een gezonde supermarkt. Het Nederlandse Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) voerde...

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Een nieuw onderzoek van IRI Nederland laat zien dat de omzet van vleesvervangers sinds 2017 met 51% is gestegen. De omzet van vers vlees daarentegen is gedaald. De omzet van vlees is nog steeds wel het hoogst.De populariteit van vleesvervangers neemt toe. ABN Amro voorspelde eerder dit jaar al dat de vleesvervangermarkt zowel in 2019 als in 2020 met...