WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

2 juni 2022 Redactie Food

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Eiwittransitie is noodzakelijk om iedereen op de planeet in de toekomst op een duurzame manier te kunnen voeden. Met verschillende projecten zoekt WUR mogelijkheden om de beschikbaarheid, diversiteit en acceptatie van bestaande en nieuwe eiwitbronnen te vergroten, bijvoorbeeld door te kijken naar circulaire systemen.

Zo vonden WUR-onderzoekers een manier om rubisco-eiwit uit tomatenblad te halen. Ook onderzoekt WUR paddenstoelvormende schimmels als duurzame eiwitbron en werken onderzoekers aan kweekprogramma's voor insecten, die een sleutelrol kunnen spelen bij het op grote schaal produceren van insecten voor eiwitproductie. 

Lees de longread over de projecten op de website van Wageningen University & Research.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?