ZorgPas als vervanger van de aanvullende verzekering

attachment-ZorgPas1cropped100375251121

Zorg en Vrijheid heeft een nieuw system ontwikkeld om zorgkosten mee te betalen, de zogenoemde Zorgpas. Met de pas spaart de gebruiker een bedrag om te besteden aan zorg. De gebruiker bepaalt zelf aan welke zorg hij of zij zijn geld uitgeeft.

Zorg en Vrijheid heeft de Zorgpas ontwikkeld met als missie zorg voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te houden. Het nieuwe product sluit volgens de makers aan bij  de politieke gedachte om de zorgconsument meer kostenbewust te maken.

Aanvullende verzekering

In Nederland hebben we de basis en de aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht en dekte tot voor kort afspraken bij de diëtist nog. Dit is vanaf 2012 niet meer het geval. De aanvullende verzekering is vrijwillig en dekt de medisch wenselijke kosten zoals een nieuwe bril. Er zijn maar weinig zorgverzekeraars die de diëtist hebben opgenomen in de aanvullende verzekering. 

 

ZorgPas

De makers vergelijken de ZorgPas met een prepaidtelefoonkaart. Gebruik je geen of weinig zorg, dan neem je het zorgtegoed mee naar het volgende jaar. De gebruiker kan ZorgTegoed kopen of sparen. Op het bedrag dat iemand op zijn pas spaart of koopt, kan hij of zij 10 procent (gratis) ZorgTegoed bonus krijgen. Het ZorgTegoed is onbeperkt houdbaar. De gebruiker kiest zelf waar hij of zij de kosten aan uitgeeft, dat kan bijvoorbeeld aan de diëtist zijn.

 

Vergelijken

Zorg en Vrijheid biedt op internet de mogelijkheid om de (te verwachte) uitgaven aan zorg en de te betalen zorgpremie met elkaar te vergelijken. Op basis van de uitkomst kan de consument kiezen voor (aanvullend) verzekeren en/of de ZorgPas. Het tegoed van de zorgpas is bij elke zorgverlener die partner zijn met Zorg en Vrijheid in te wisselen. Is de zorgverzekeraar geen partner met Zorg en Vrijheid dan krijgt de gebruiker een factuur die ingediend moet worden bij Zorg en Vrijheid.

 

Wat vindt u van de ZorgPas? Is dit een goed middel om het schrappen van de dieetzorg uit het basispakket te compenseren? Breng uw stem uit op voedingnu.nl.

 

Lees ook op voedingnu.nl:

Diëtisten in actie voor aanvullende zorgpakketen

Agis schrapt dieetadvisering uit aanvullend pakket

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...