Nieuws
Voeding in de media | Week 12-2023
Voeding beïnvloedt onze hersenen, tips voor verminderde eetlust bij kankerpatiënten, ontwikkelingen in de biotechnologie, een mediterraan eetpatroon vermindert de kans op dementie. Wat lazen we de afgelopen week over voeding? Een greep uit de media.
HAK zet lokaal geteelde peulvruchten centraal in nieuwe campagne
HAK lanceert een nieuwe campagne die consumenten bewuster moet maken van de duurzame voordelen van lokaal geteelde peulvruchten. De kidneyboon uit Zeeland speelt hierin de hoofdrol. HAK haalt al haar grote kidneybonen, die normaal in Noord-Amerika groeien, voortaan uit Nederland en daardoor hoeven ze geen lange reis meer af te leggen. Dat scheelt CO2-uitstoot...
Leefstijlinterventie verbetert fysiek functioneren thuiswonende ouderen
Hoe houd je thuiswonende ouderen langer zelfredzaam? Wageningen Academy (Wageningen University & Research) ontwikkelde een opleiding die diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches die helpt het gevecht tegen het strammer wordende lichaam van ouderen aan te gaan, zodat ze langer gezond en fit blijven.
Dertiende editie Voedingsgeneeskundecongres op 2 juni
Op 2 juni 2023 vindt de dertiende editie van het Voedingsgeneeskunde-congres plaats, met het thema Voeding voor het brein. Voeding bepaalt mede hoe we ons voelen, hoe we denken en hoe we ons gedragen. Als we voor onze mentale gezondheid willen zorgen, moeten we aan onze voeding werken. Rond dit thema is het komend congres ingericht.
Lidl doneert 1,3 miljoen porties groente en fruit aan Voedselbanken
Lidl gaat jaarlijks 600.000 kilo groente en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland, wat gelijk staat aan ruim 1,3 miljoen porties groente en fruit. Dat maakte de supermarktketen bekend tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden.
Kooklessen op basisscholen leren kinderen over smaak en eten
Volgende week geven 120 koks in het hele land een kookles in groep 6, 7 of 8. Door deze kooklessen leren kinderen in het hele land over smaak en eten. Ook leren ze hoe je gezonde producten in gerechten kunt verwerken.
Voeding in de media | Week 11-2023
Is cola light kankerverwekkend, wat zijn de gezondheidseffecten van gember en voeding verrijken met ijzer. Wat lazen we de afgelopen week over voeding? Een greep uit de media.
Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend
De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame...
Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy
HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De onderwijsinstelling ondertekende op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.
Aandacht voor voedselkeuzes van jongeren tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine
Al 20 jaar helpt het Voedingscentrum scholen met het gezonder en duurzamer maken van hun kantine. Op 16 maart besteedt het Voedingscentrum hier extra aandacht aan tijdens de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’, door samen met scholen, GGD’en en gemeenten te laten zien dat gezond normaal is.
Voeding Nu Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.
Inschrijven