Nieuws
Boeren & Buren organiseert ‘Februari zonder supermarkt’

Boeren & Buren organiseert ‘Februari zonder supermarkt’

In februari organiseert het korte keten netwerk Boeren & Buren de uitdaging “Februari zonder supermarkt”. Daarmee moedigen zij consumenten aan om in februari niet naar de supermarkt te gaan en in plaats daarvan onafhankelijke winkels, ambachtslieden en lokale producenten te steunen.

TAPP Coalitie adviseert Minister van Armoedebeleid over subsidie voor gezonde voeding

TAPP Coalitie adviseert Minister van Armoedebeleid over subsidie voor gezonde voeding

In een brief roept de TAPP Coalitie minister Carola Schouten van o.a. Armoedebeleid op zich in te zetten om ongezond voedsel duurder te maken zolang btw verlaging groente en fruit er niet is. De TAPP (True Animal Protein Price) Coalitie wil dat het voor mensen met lagere inkomens makkelijker wordt gezond te eten.

Btw-verlaging op groente en fruit kan nog jaren duren

Btw-verlaging op groente en fruit kan nog jaren duren

Het kan nog jaren duren voordat de btw-verlaging op groente en fruit wordt doorgevoerd, schrijft Telegraaf. De techniek achter de btw blijkt grote veranderingen niet snel genoeg te kunnen verwerken.

Picky-app helpt gebruikers gezonde maaltijden te kiezen

Picky-app helpt gebruikers gezonde maaltijden te kiezen

De Belgische app Picky, die huishoudens helpt bij het kiezen van maaltijden, is vanaf nu in Nederland beschikbaar. Stellen, gezinnen en huisgenoten kunnen de app gebruiken om recepten te selecteren die iedereen lekker vindt. De app wil gebruikers aanmoedigen om voor gezonde recepten te kiezen, in plaats van “makkelijke” opties zoals fastfood of kant-en-klaarmaaltijden.

Voedseleducatie Platform breidt uit met twee nieuwe partners

Voedseleducatie Platform breidt uit met twee nieuwe partners

Het Voedseleducatie Platform gaat dit jaar verder met het ontwikkelen van actuele voedseleducatie. Per 1 januari 2022 sluiten twee nieuwe partners aan; Lidl Nederland en Boerderijeducatie Nederland.

Free From Food Functional & Health Ingredients Expo vindt plaats in juni

Free From Food Functional & Health Ingredients Expo vindt plaats in juni

Op 7 en 8 juni vindt de Free From Food & Health Ingredients Expo plaats in de Gran Vía Fira de Barcelona expositiehal. De organisatie verwacht zo’n 8500 bezoekers en 350 exposanten.

Eten+Welzijn start Lerend Netwerk voor diëtisten in verpleeg- en revalidatiezorg

Eten+Welzijn start Lerend Netwerk voor diëtisten in verpleeg- en revalidatiezorg

Dit voorjaar start vanuit Stichting Eten+Welzijn het initiatief Lerend Netwerk voor diëtisten in de verpleeg- en revalidatiezorg. Samen met collega’s kunnen zij kennis en praktijkervaring uitwisselen, met als doel om nieuwe werkwijzen, inzichten en oplossingen te bedenken rondom eten en drinken binnen zorginstellingen.

HAS Hogeschool ontwikkelt workshop duurzame bedrijfsvoeding in agrifood

HAS Hogeschool ontwikkelt workshop duurzame bedrijfsvoeding in agrifood

HAS Hogeschool zorgt met het aanbod aan cursussen en opleidingen voor de zakelijke markt voor een praktische aansluiting richting het werkveld op de thema’s van vandaag en morgen. Een thema als duurzaamheid passeert daarbij vaak de revue. Maar nu is er een workshop ontwikkeld die hier voor 100% op gericht is: de workshop Duurzame bedrijfsvoering in...

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt coöperatie

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt coöperatie

Het maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie van klanten, medewerkers, boeren en andere geïnteresseerden. Hiervoor zoekt het bedrijf duizenden nieuwe mede-eigenaren.

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 7 2021
Editie 7 2021

De laatste Voeding Nu van 2021 staat in het teken van de te verwachten trends in 2022. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based door Allergenen consultancy

22 februari 2022 - 22 februari 2022

Lees meer

Horecabeurs Goes 2022

14 maart 2022 - 15 maart 2022

Lees meer

Health Valley Event

15 maart 2022 - 17 maart 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea