Nieuws
Dijklander Ziekenhuis organiseert proeverij voor patiënten met chemotherapie

Dijklander Ziekenhuis organiseert proeverij voor patiënten met chemotherapie

In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn organiseert proeverijen voor patiënten die behandeld worden met chemotherapie. Chemobehandelingen kunnen effect hebben op reuk en smaak. Daarom wil het ziekenhuis hen met proeverijen leren hun smaak te sturen. De proeverijen vinden plaats op 14 mei en 8 oktober.

Afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC onderzoekt intermitterend vasten

Afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC onderzoekt intermitterend vasten

Er is veel aandacht in de media voor intermitterend vasten, maar we weten nog bijna niets over de lange termijneffecten en de haalbaarheid, zegt onderzoeker en diëtist Kirsten Berk van het Erasmus MC. Daarom is de onderzoeksgroep van de afdeling Diëtetiek dit jaar gestart met een grootschalig onderzoek naar de effecten van het dieet.

Weinig biologische producten in supermarktfolders

Weinig biologische producten in supermarktfolders

Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in hun wekelijkse folders. Dat blijkt uit onderzoek van het programma Pointer van KRO-NCRV. Pointer bekeek alle producten die het afgelopen half jaar in de folders van vier grote supermarkten stond.

Dr. Karen Freijer: “Erken obesitas als een chronische ziekte”

Dr. Karen Freijer: “Erken obesitas als een chronische ziekte”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) presenteerde onlangs het WHO European Regional Obesity Report 2022. Hierin staat dat overgewicht en obesitas nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken vormen in Europa.

Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Universiteiten starten projecten om artsen bewuster te maken over voeding

Artsen moeten bewuster zijn van de invloed van voeding, vinden Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit. Daarvoor starten de universiteiten vanaf volgend studiejaar gezamenlijke projecten.

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies...

Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees

Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees

Voedselwaakhond foodwatch start een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat omtrent separatorvlees, ook wel “pink slime” genoemd. Volgens foodwatch maakt de Staat niet duidelijk in welke producten separatorvlees zit, breekt de Staat de Europese wet en heeft de NVWA geen mensen en middelen om toezicht te houden en in te grijpen als er iets grondig misgaat.

NVD roept zorgverzekeraars op te stoppen met investeringen in fastfoodketens

NVD roept zorgverzekeraars op te stoppen met investeringen in fastfoodketens

Uit een onderzoek van de krant Dagblad van het Noorden blijkt dat verschillende zorgverzekeraars in fastfoodketens beleggen. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten laat weten verbijsterd te zijn en roept op de NVD-website zorgverzekeraars op hiermee te stoppen.

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 3 2022
Editie 3 2022

Voeding Nu 3 staat helemaal in het thema van onderwijs. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Congres PAN Nederland: 'Een gezonde toekomst is plantaardig'

28 mei 2022 - 28 mei 2022

Lees meer

Cursus Voeding en diabetes

11 april 2022 - 30 mei 2022

Lees meer

Cursus Voeding en nierziekten

12 april 2022 - 1 juni 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea