Nieuws
Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

De eerste dag van Food Technology zit er op. Het was een dag vol inspirerende lezingen, een druk bezochte beurs en ontmoetingen. Een greep uit de lezingen en presentaties tijdens de eerste dag van Food Technology.

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

De provincie Noord-Brabant wil vooroplopen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals kweekvlees, mycoproteïnen of het winnen van eiwitten uit algen of bacteriën. Samen met partners uit het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen richt Brabant daarom een innovatiecoalitie op om deze ontwikkelingen te versnellen. De provincie maakt hier 1,5 miljoen...

HAK lanceert nieuwe campagne om lokale groente onder de aandacht te brengen

HAK lanceert nieuwe campagne om lokale groente onder de aandacht te brengen

Met een nieuwe campagne wil groentefabrikant HAK consumenten bewust maken van de herkomst van hun groenten en laten zien dat er op de Nederlandse akkers een grote variatie aan groente groeit.

Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

Onderwijsinstituut Aeres is voor het Educatief Programma Floriade op zoek naar vraagstukken en projecten rondom duurzaamheid, waar leerlingen en studenten mee aan de slag kunnen gaan, met als doel om jonge mensen te interesseren in duurzaamheidsthema’s (waaronder voeding en gezondheid).

KRO-NCRV programma Pointer onderzoekt de gezondheidskloof

KRO-NCRV programma Pointer onderzoekt de gezondheidskloof

De nieuwste uitzending van het KRO-NCRV programma Pointer brengt de gezondheidskloof tussen welvarende en armere gezinnen in beeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en lagere opleidingen gemiddeld zes jaar korter leven dan kinderen uit een gezin met een hoger inkomen. “Is het tijd voor de politiek om in te...

ProVeg lanceert functie in Veggie Challenge app voor groepen

ProVeg lanceert functie in Veggie Challenge app voor groepen

In de app Veggie Challenge van ProVeg, een app voor beginnende vleesverminderaars, vegetariërs en veganisten, is nu een optie om als groep meer plantaardig te eten. Met deze functie kunnen gebruikers als groep deelnemen aan de challenge en de gezamenlijke klimaatimpact zien.

Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

Transitiecoalitie Voedsel: ‘Goed dat kabinet spreekt over integraal voedselbeleid’

De Transitiecoalitie Voedsel, een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid, reageert positief op minister Staghouwer die zich uitspreekt over een duidelijke visie met betrekking tot de omslag naar een meer plantaardig eetpatroon: 50/50 in 2030.

Organisaties starten met Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen

Organisaties starten met Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen

Op 31 maart hebben ruim 20 organisaties het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO) opgericht. De organisaties willen ondervoeding bij ouderen gezamenlijk aanpakken. Zij dragen ieder vanuit de eigen rol en expertise bij aan de bewustwording, vroege herkenning (van risicofactoren voor) en een tijdige, optimale behandeling van ondervoeding bij ouderen.

Lees alles over Food Technology in de digitale special

Lees alles over Food Technology in de digitale special

Food Technology 2022 komt steeds dichterbij: op 13 en 14 april vindt het kennis- en netwerkevenement over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie plaats.

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven
Editie 3 2022
Editie 3 2022

Voeding Nu 3 staat helemaal in het thema van onderwijs. Lees 'm hier!

Lees meer
Voeding Nu
Voeding Nu

Superaanbieding!
1 jaar Voeding Nu, het eerste jaar slechts € 45,00, excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Congres PAN Nederland: 'Een gezonde toekomst is plantaardig'

28 mei 2022 - 28 mei 2022

Lees meer

Cursus Voeding en diabetes

11 april 2022 - 30 mei 2022

Lees meer

Cursus Voeding en nierziekten

12 april 2022 - 1 juni 2022

Lees meer
Voeding Nu op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea