blog

Uitslag stelling van de maand: ‘ik vind kinderkoekjes overbodig in het assortiment’

Voeding en gedrag

Uitslag stelling van de maand: ‘ik vind kinderkoekjes overbodig in het assortiment’

Vind u kinderkoekjes overbodig in het assortiment? Dat was het onderwerp van de stelling die afgelopen maand op Voeding Nu online stond. 140 sitebezoekers gaven hun mening. 

Iets meer dan de helft van de 140 sitebezoekers geeft aan dat kinderkoekjes zouden moeten worden afgeschaft. 40 procent vindt dat de voedingswaarde van kinderkoekjes moet worden veranderd. Slechts een klein deel van de bezoekers (9%) vindt dat kinderkoekjes in de schappen moeten blijven. Een bezoeker geeft als reactie dat het een overbodige slechte luxe is. Een andere lezer geeft aan dat het aantal koekjes in een verpakking te veel is.

 

Nieuwe stelling

Door het eten van ethisch geproduceerd voedsel krijgen mensen een morele voldoening. Dit zorgt ervoor dat consumenten een verbeterde smaak ervaren en bereid zijn meer geld uit te geven aan ethisch geproduceerd voedsel. Zo blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in Appetite Journal.  

 

Uit een experiment in datzelfde onderzoek, kreeg de ene groep een koekje te eten waarbij werd verteld dat het koekjesbedrijf aan milieuvriendelijke productie deed. De andere groep kreeg een koekje te eten waarbij werd verteld dat het bedrijf door de productie schade aan het milieu veroorzaakte. Tijdens het consumeren werd gevraagd naar de smaak, ervaring, morele voldoening en of ze van plan waren het koekje opnieuw te kopen. Het eco-vriendelijke koekje deed het voor alle criteria beter.

 

De nieuwe stelling van de maand gaat over ethisch geproduceerd voedsel:
‘Ik ben bereid meer geld uit te geven aan ethisch geproduceerd voedsel.’

 

Stem mee, klik hier!

Reageer op dit artikel