blog

Uitslag stelling van de maand: ‘ik ben bereid meer geld uit te geven aan ethisich geproduceerd voedsel’

Voeding en gedrag

Uitslag stelling van de maand: ‘ik ben bereid meer geld uit te geven aan ethisich geproduceerd voedsel’

Bent u bereid om meer geld uit te geven aan ethisch geproduceerd voedsel? Dat was het onderwerp van de stelling die afgelopen maand op Voeding Nu online stond. 93 sitebezoekers gaven hun mening. 

Onder de 93 sitebezoekers is nog veel verdeeldheid over de bereidheid om meer geld uit te geven aan ethisch geproduceerd voedsel. 46 procent is niet bereid om meer geld uit te geven aan dit voedsel en 44 procent is dat wel. Slechts een klein deel (10%) is bereid meer geld uit te geven aan ethisch geproduceerd voedsel als de smaak ook beter is. Een bezoeker geeft als reactie dat eerlijkheid het langst duurt. Een andere lezer geeft aan dat de prijs van ethisch geproduceerd voedsel hetzelfde moet zijn als niet-ethisch geproduceerd voedsel. 

 

Nieuwe stelling

De nieuwe stelling van de maand gaat over informatie werven over gezonde voeding. 93 procent ziet een diëtist als een betrouwbare bron voor informatie over gezonde voeding. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van het Network for Food Experts (NVVL). Aan het onderzoek deden 1063 Nederlanders mee van 18 jaar of ouder. Artsen, diëtisten en voorlichtingsinstanties als het Voedingscentrum worden door negen van de tien ondervraagden als zeer betrouwbare bronnen gezien voor informatie over gezonde voeding.

 

De nieuwe stelling van de maand gaat over informatie werven over gezonde voeding:
‘Ik werf informatie over gezonde voeding bij een diëtist.’

Reageer op dit artikel