blog

Uitslag stelling van de maand: ‘Ik werf informatie over gezonde voeding bij een diëtist’

Voeding en gedrag

Uitslag stelling van de maand: ‘Ik werf informatie over gezonde voeding bij een diëtist’

Werft u informatie over gezonde voeding bij een diëtist? Dat was het onderwerp van de stelling die afgelopen maand op Voeding Nu online stond. 96 sitebezoekers gaven hun mening.

36 procent werft informatie over gezonde voeding bij een diëtist en ziet deze als een betrouwbare bron. Slechts 17 procent ziet een diëtist niet als een betrouwbare bron. Bijna de helft (47%) ziet een diëtist als een betrouwbare bron, maar werft informatie over gezonde voeding elders.

 

Een bezoeker geeft als reactie dat diëtisten veel meer waardering verdienen dan ze krijgen. En een andere lezer schrijft dat ze nog te vaak ziet dat cliënten die worden doorverwezen niet kiezen voor ondersteuning van hun ziekte door middel van een dieet of aangepaste voeding. Dat vindt de bezoeker spijtig.

 

Nieuwe stelling

De nieuwe stelling van de maand gaat over pizza na aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond testte 10 salamipizza’s uit supermarkten en geen één scoorde voldoende. Ze bevatten nog steeds te veel zout, veel calorieën en weinig groenten.

 

De nieuwe stelling van de maand gaat over pizza uit de supermarkt na aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond:

‘Als ik een pizza uit de supermarkt eet, let ik wel/niet op de waarde ervan voor de gezondheid (zoals zoutgehalte en de hoeveelheid calorieën).’

 

Reageer op dit artikel