blog

Meerderheid Nederlanders is bereid extra te betalen voor koe in wei

Voeding en gedrag

Meerderheid Nederlanders is bereid extra te betalen voor koe in wei

Ruim 70 procent van de Nederlandse bevolking is bereid meer te betalen voor melk als daardoor de koe in de wei kan blijven. Dit blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van Milieudefensie.

Nu verkoopt de supermarkt nog volop zuivelproducten waarvan de koeien nooit de wei hebben gezien. Milieudefensie vindt dat supermarkten alleen nog weidezuivel in de schappen moeten leggen. Volgens Jacomijn Pluimers van Milieudefensie is dat beter voor de koeien, boeren, burgers en het milieu.

 

Meerprijs

Uit onderzoek blijkt dat 35 procent van de mensen is bereid tussen de één en vijf cent meer betalen voor een pak weidemelk. 36 procent van de mensen gaf aan er meer dan vijf cent voor over te hebben. Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft aan dat supermarkten alleen nog zuivelproducten moeten verkopen met een weidemelklogo.

 

Nieuwe jaarcijfers

Op 18 december buigen de zuivelsector, supermarkten en maatschappelijke organisaties zich over de nieuwe jaarcijfers van het weidegangconvenant. Milieudefensie neemt deel aan de vergadering van het convenant en vindt dat vooral de supermarktketens en zuivelbedrijven het nog laten afweten om weidegangzuivel op grote schaal in het schap van de supermarkt te krijgen.

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws Blije weidekoeien bij start van het lenteseizoen

Reageer op dit artikel