nieuws

Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn

Voeding en gedrag

Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn

Uit een enquete van onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Weight Watchers blijkt dat 79 procent van de Nederlandse vrouwen het gevoel heeft dat de samenleving van hen eist dat ze slank zijn.

‘Veel vrouwen hebben een verstoorde relatie met voeding. Zij voelen continue druk om rekening te houden met hun gewicht en laten gerechten staan waarop ze eigenlijk dol zijn, zoals brood en pasta. Dat is frustrerend en niet nodig’, aldus Sabine de Prest, woordvoerder van Weight Watchers.

 

Brood

Volgens het onderzoek vervangt bijna 1 op de 5 Nederlandse vrouwen ’s morgens brood door iets anders, omdat zij denkt van brood dikker te worden. 25% van de vrouwen verkiest ’s middags een salade boven een belegd broodje om dezelfde reden.

Punten

Het vernieuwde programma van Weight Watchers is ingericht op de persoonlijke voorkeuren van leden. Zo worden bijvoorbeeld ‘brood & pasta‘, ‘vlees & vis’ of ‘veggiefans’ onderscheiden. Door de punten van de voedingsmiddelen te tellen tot een maximaal totaal, zullen de deelnemers niet te veel eten.

 

Programma

‘Het ProPoints® programma van Weight Watchers helpt mensen om de relatie met voeding weer in balans te brengen en tegelijkertijd op een gezonde manier af te vallen. Hierbij moet ook plaats zijn voor een pleziertje. Alleen zo kun je opnieuw een gezonde relatie met voeding opbouwen en behouden’, aldus Sabine de Prest.

 

Onderzoek

De resultaten kwamen tot stand via een online-onderzoek dat in oktober 2014 is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX onder 1000 Nederlandse vrouwen tussen 18 en 54 jaar.

Lees verder op Voeding Nu online
NIVEL: Helft mensen wil afvallen

Dun ideaalbeeld kan averechts werken bij afvalpogingen

Reageer op dit artikel