nieuws

Project: Gezondere voeding en meer beweging in Vlaamse kinderdagverblijven

Voeding en gedrag

Project: Gezondere voeding en meer beweging in Vlaamse kinderdagverblijven

Baby’s en peuters in crèches drinken te weinig water, snoepen te vaak ongezonde tussendoortjes en bewegen te weinig. Dat heeft het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (Vigez) bij twintig kinderdagverblijven rondom Brussel vastgesteld.

Ook hebben kinderverzorgsters te veel vragen over de voeding van kinderen. Daarom start Vigez een project om kinderen gezonder te laten eten en meer te laten bewegen. Het project zal lopen van juni 2015 tot 2016 met subsidie van de Vlaamse overheid.

 

Gezonder eten en meer bewegen

Onder het motto ‘vroeg begonnen is half gewonnen’ krijgen zeventig opvanglocaties voor baby’s en peuters in heel Vlaanderen de kans om gratis mee te doen aan het nieuw project dat kinderopvang voor baby’s en peuters ondersteunt om te werken aan gezonde voeding en beweging.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Diana Monissen voorzitter Stichting Ik Kies Bewust

Reageer op dit artikel