nieuws

Regelmatige yoghurtconsumptie niet geassocieerd met verbeterde kwaliteit van leven

Voeding en gedrag

Regelmatige yoghurtconsumptie niet geassocieerd met verbeterde kwaliteit van leven

Regelmatige consumptie van yoghurt wordt niet geassocieerd met een verbeterde kwaliteit van leven. Dat blijkt uit een Spaanse studie, gepubliceerd in de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics in januari 2015.

De studie analyseert de relatie tussen de consumptie van yoghurt en de verandering in een testscore van de kwaliteit van leven over een periode van 3,5 jaar. Kwaliteit van leven is een globale indicatie van de ervaren gezondheidstoestand, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied.

 

Kwaliteit van leven

De scores op het gebied van lichamelijke gezondheid zijn vergelijkbaar tussen deelnemers die geen yoghurt consumeren en degenen die zes of minder porties per week of één of meer porties per dag consumeerden. Wel ervaren deelnemers die yoghurt eten een kleine stijging op geestelijk gebied dan degenen die geen yoghurt eten, maar dit was volgens de onderzoekers niet statistisch significant.

 

Methode

Het onderzoek telde 4.445 Spaanse volwassenen met een leeftijd vanaf achttien jaar. De yoghurtconsumptie werd beoordeeld aan de hand van de dieetgeschiedenis. De kwaliteit van leven werd gemeten aan de hand van een enquête, met een gedeelte over lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

DSM Insight Series: ‘Wereldwijd meer mogelijkheden voor yoghurt’

Reageer op dit artikel