nieuws

‘Foodies wegen minder en leven gezonder’

Voeding en gedrag

‘Foodies wegen minder en leven gezonder’

Foodies, avontuurlijke eters, worden volgens een studie van Cornell Food and Brand Lab vaak gezien als overmatige genieters van eten, maar uit dezelfde studie blijkt het tegenovergestelde: foodies wegen minder en eten gezonder dan mensen die minder avontuurlijk eten.

De onderzoekers adviseren dan ook om nieuwe voedingsmiddelen toe te voegen aan een maaltijd voor een gezonder en leuker leven. 502 Amerikaanse vrouwen deden mee aan de studie. Het artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

 

Ongewone voedingsmiddelen

Deelnemers die de meest uiteenlopende ongewone voedingsmiddelen eten, zoals seitan, rundtong, Kimchi, konijn en polenta, beoordelen zichzelf als gezonder en meer fysiek actief dan niet-avontuurlijke eters. Ook is er meer kans dat vrienden blijven eten bij foodies voor het diner.

 

Leuk en gezond leven

De onderzoekers vertellen dat deze bevindingen belangrijk zijn voor mensen die lijnen. Zo zou avontuurlijk eten bij vrouwen kunnen zorgen voor het verliezen of handhaven van het lichaamsgewicht, zonder een beperkt gevoel door een streng dieet. Ze adviseren dan ook om niet steeds hetzelfde te eten, maar nieuwe voedingsmiddelen toe te voegen aan een maaltijd.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Doe maar gewoon, dan eet je gezond genoeg’

Reageer op dit artikel