nieuws

‘Veel mensen weten niet dat light frisdrank weinig of geen calorieën bevat’

Voeding en gedrag

‘Veel mensen weten niet dat light frisdrank weinig of geen calorieën bevat’

In Nederland drinkt 96 procent wel eens frisdrank, ruim 30 procent daarvan is light frisdrank. 78 procent van de frisdrankdrinkers schat het aantal calorieën in een light frisdrank te hoog in, terwijl een light frisdrank nauwelijks of geen calorieën bevat.

Dat blijkt uit het Nationaal Frisdrankonderzoek 2015, waaraan meer dan 1000 Nederlanders deelnamen van 18 jaar en ouder.

 

Calorieën

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) wil de bewustwording van weinig calorieën in light frisdrank bij consumenten vergroten. Verder gaat FWS voorlichting geven en light promoten, wat past binnen de doelstelling om eind 2020 tien procent minder calorieën via frisdrank op de markt te zetten.

 

Cola meest gedronken

Uit het onderzoek blijkt dat het vaakst wordt gekozen voor cola regular of cola light. Bij mannen staat cola regular (35%), cola light (19%) en ijsthee regular (9%) respectievelijk op plaats één, twee en drie. Bij vrouwen bestaat de top drie uit dezelfde dranken, maar met een andere volgorde: cola light (24%), cola regular (20%) en ijsthee regular (12%). Op het terras is ijsthee favoriet.

 

Innovatie in frisdrankschap

In Nederland wordt het frisdrankschap steeds gevarieerder. Ook de mensen die frisdrank drinken kiezen steeds meer voor variatie. In 2011 werd er gemiddeld 4,8 soorten frisdrank gedronken, in 2015 is dat 5,4 verschillende soorten. Ruim 66 procent van de deelnemers heeft thuis twee soorten frisdrank op voorraad. 17 procent van de ondervraagden heeft vier of meer soorten frisdrank op voorraad staan.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Tien procent minder kilocalorieën via frisdrank’

 

 

 

 

Reageer op dit artikel