nieuws

‘Meer gewichtsverlies bij vetarm dieet dan bij koolhydraatarm dieet’

Voeding en gedrag

‘Meer gewichtsverlies bij vetarm dieet dan bij koolhydraatarm dieet’

Minder vet eten leidt mogelijk tot meer gewichtsverlies dan het minderen van koolhydraten bij mensen met obesitas. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

De studie van het Amerikaanse National Institutes of Health is recent gepubliceerd in Cell Metabolism. De 19 deelnemers met obesitas verbleven in een onderzoeksruimte, zodat de stofwisseling kon worden berekend.

 

Onderzoeksgegevens

De onderzoekers gaven de participanten eerst vijf dagen een basisdieet dat 2700 calorieën bevatte. Daarna waren er twee periodes van zes dagen waarin de deelnemers steeds minder calorieën binnenkregen. In de eerste periode kregen ze een derde minder calorieën binnen door middel van minder koolhydraten. Gedurende de tweede periode bestond het dieet uit producten met minder vet.

 

Vet versus koolhydraten

Na de periode waarbij de deelnemers een vetarm dieet kregen, raakten ze gemiddeld 496 gram lichaamsgewicht kwijt. Dit was 80 procent meer dan tijdens de periode waarbij de deelnemers minder koolhydraten kregen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Proefdieronderzoek: hormoon laat energie verbranden, zonder te bewegen

Reageer op dit artikel