nieuws

Een derde lijners na dieet zwaarder

Voeding en gedrag

Een derde lijners na dieet zwaarder

Meer dan 30 procent van de mensen die een dieet hebben gevolgd zijn achteraf zwaarder, meldt onderzoeksbureau Multiscope. Het voerde een marktonderzoek uit onder 1.011 Nederlandse consumenten. Het gemiddelde toegenomen gewicht blijkt 13 kg.

In Nederland kampt 56 procent van de bevolking met overgewicht. De gemiddelde BMI van Nederlanders is 26,7 (overgewicht is een BMI van 25 of hoger), ongeacht geslacht of opleidingsniveau. Wel is er een verschil tussen leeftijdscategorieën. De groep van 18 – 34 is de enige groep met een gemiddelde BMI die lager is dan 25 (24,5). Overigens heeft in deze groep een derde overgewicht, aldus de resultaten van Multiscope.

Diëten

Meer dan 40 procent van de Nederlandse bevolking is ontevreden over zijn of haar gewicht. 1 op de 8 mensen volgt een dieet. Een derde van de bevolking heeft in het verleden wel eens een dieet gevolgd. Gemiddeld volgen Nederlanders die wel eens een dieet volgen 4 keer een dieet.

Effectiviteit

De resultaten van het gevolgde dieet zijn meestal van korte duur. Slechts een derde van de lijners is blijvend afgevallen. Een derde is weer even zwaar als toen ze zijn begonnen met het eerste dieet en een derde van de afvallers is gemiddeld 13 kg  zwaarder dan het startgewicht.

Lees verder op Voeding Nu online:
Meer gewichtsverlies bij vetarm dieet dan bij koolhydraatarm dieet
Ouders zien niet wanneer kind overgewicht heeft

Reageer op dit artikel