nieuws

Vriendinnen vaak gefrustreerd uit eten

Voeding en gedrag

Vriendinnen vaak gefrustreerd uit eten

Uit onderzoek van Weight Watchers komt naar voren dat 79,9 procent van de jonge Nederlandse vrouwen soms gefrustreerd uit eten gaat. Dit komt vooral door hun vriendinnen en hun eetgedrag.

Onderzoeksbureau iVOX ondervraagde in opdracht van Weight Watchers 1000 Nederlandse vrouwen tussen de 18 en 54 jaar naar restaurantbezoeken en de daar bijkomende ervaringen.

Ergernissen

Bijna 80 procent van de jonge Nederlandse vrouwen ( 18 – 29 jaar) is soms gefrustreerd als ze uit eten gaat. 63,4 procent van de jonge vrouwen ergert zich vooral aan vriendinnen die weinig eten. Bij oudere vrouwen neemt deze ergernis af. Onder de dertigers bestaat de frustratie over weinig etende vriendinnen nog bij 41,4 procent en bij de vrouwen tussen de 40 en 54 jaar nog maar 29 procent. Vriendinnen die de hele tijd negatief praten over eten zijn een ergernis voor 53 procent van de Nederlandse vrouwen.

Maaltijdkeuze

Vriendinnen hebben ook invloed op de keuze van het gerecht. 31 procent van de Nederlandse vrouwen laat haar keuze namelijk afhangen van de keuze van haar vriendinnen en kiest dan vaak niet voor het gerecht waar ze echt zin in heeft. Maar liefst 54 procent van de vrouwen past haar eetgewoonten sowieso aan als ze uit eten gaat. Bijna een derde van de vrouwen kiest niet altijd voor de lekkere keuze maar houdt rekening met hoe gezond haar keuze is.
 

Lees verder op Voeding Nu online:
Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn
Ruime meerderheid vindt bewustwordingsactie Voedingscentrum nuttig

Reageer op dit artikel