nieuws

Nieuwe app ‘OERsterk’ stimuleert gezonde leefstijl

Voeding en gedrag

Nieuwe app ‘OERsterk’ stimuleert gezonde leefstijl

Wederom is er een nieuwe ‘gezondheid’-app op de markt. De leefstijl-app ‘OERsterk’ is ontwikkeld als ondersteuning om gezond te leven en vitaal en slank oud te worden. De app bevat wekelijks gezondheidsnieuws, informatie, recepten en talrijke tips om direct toe te passen voor een gezonde leefstijl.  

Op dit moment zijn in Nederland 5,3 miljoen mensen chronisch ziek en zijn 8 miljoen mensen te zwaar. Dat komt volgens de ontwikkelaar Richard de Leth vooral door een ongezonde leefstijl. De Leth ontwikkelde om deze reden de leefstijl-app. Deze is ontwikkeld op basis van vier principes: voeding, beweging, ontspanning én mindset. De app is verkrijgbaar in de Apple-store en kost €3,99.

 

Inhoud app

De ontwikkelaar hoopt met deze applicatie mensen te stimuleren om in kleine stappen gedrag te veranderen en gezonde gewoontes eenvoudig in het dagelijks leven te integreren. De Leth zegt dat je al binnen vier weken veranderingen voelt.

 

Verandering begint volgens hem met bewustwording. Hij heeft aan dat  de app je op nuchtere wijze bewust maakt van de verleidingen die er zijn en de keuzes die je hebt. Aan de hand van oefeningen, informatie over voeding, beweging, ontspanning en mindset hoopt De Leth een gezonde leefstijl te stimuleren. De app bevat foto’s, video’s, wekelijkse tips, inspirerende quotes, een persoonlijk blog over de verschillende leefstijlprincipes en recepten.

 

OERsterk

De ontwikkelaar studeerde geneeskunde, waarna hij zich specialiseerde in de orthomoleculaire geneeskunde. Hij ontwikkelde vier jaar geleden het OERsterk-concept. Dit is een totaalconcept voor een optimale gezondheid, waarbij de psyche, de juiste voeding, beweging, ontspanning en de wijsheid van de natuur centraal staan. De Leth schreef hierover drie boeken: OERsterk Eten, OERsterk en OERsterk Leven.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Nieuwe tool ‘mijn beweging’ gelanceerd

Fitness apps zijn niet One Size Fits All

Reageer op dit artikel