nieuws

Nieuwe tool ‘Mijn Beweging’ gelanceerd

Voeding en gedrag

Nieuwe tool ‘Mijn Beweging’ gelanceerd

Het Voedingscentrum lanceert een nieuwe dagboektool waarmee consumenten kunnen nagaan of zij voldoende bewegen volgens de Nederlandse beweegnormen.

Er wordt aangeraden om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Bewegen is niet per definitie sporten, maar niet elke vorm van beweging is voor iedereen even intensief. Hoeveel je moet bewegen om fit te zijn en kans op ziekten te verkleinen verschilt per persoon.

 

Persoonlijk advies

Iedereen kan gratis via Mijn Voedingscentrum of de app Mijn Eetmeter activiteiten invullen, inclusief tijdsduur en krijgt vervolgens advies dat is afgestemd op hun leeftijd en gewicht. Er wordt automatisch uitgerekend hoeveel calorieën er zijn verbruikt en of er voldoende is bewogen volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Op dit moment heeft de Eetmeter 712.000 actieve gebruikers.

 

Bevorderen gezonde leefstijl

Het Voedingscentrum wil met deze tool mensen aanzetten tot een gezonder leefpatroon, waarbij niet alleen eten, maar ook bewegen een belangrijke rol speelt. Het sluit daarmee aan op eerder gelanceerde tools, zoals de Eetmeter, Mijn Gewicht en Mijn Doel, die alle dienen om inzicht te geven in een gezonde leefstijl. 

Lees verder op Voeding Nu online:

Fitness apps zijn niet ‘one size fits all’

De app Hapsnapp praat met gebruiker

Reageer op dit artikel