nieuws

Koffie populairste drank na water

Voeding en gedrag

Koffie populairste drank na water

In Nederland drinkt 84 procent van de bevolking koffie. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek dat Siemens deze maand door Kien Onderzoek liet uitvoeren onder 506 Nederlandse koffiedrinkers van 18 jaar en ouder.

Uit het onderzoek komt naar voren dat Nederlanders kwaliteitskoffie steeds meer gaan waarderen. De overgrote meerderheid (91%) van de respondenten drinkt het liefst zwarte koffie. Bijna 70 procent van de ondervraagden geeft aan koffie van versgemalen bonen het lekkerst te vinden. Toch zet meer dan de helft van de huishoudens filterkoffie.

 

EQ.9

Siemens heeft een espressoapparaat ontwikkeld, EQ.9 genaamd, waarmee het bedrijf wil aansluiten bij de behoefte van de consument om thuis koffie te maken met versgemalen bonen. Ook kan met het apparaat een aantal zaken naar wens worden afgesteld zoals de koffiesterkte, de exacte zettemperatuur, de koffie/melk-verhouding, de intensiteit van de smaak en de hoeveelheid koffie.           

 

Lees verder op Voeding Nu online:
Nederlandse werknemers hebben koffierituelen

EFSA: Meer dan vijf kopjes koffie per dag is schadelijk

Reageer op dit artikel