nieuws

Mensen met kinderen vinden gezonde voeding belangrijker

Voeding en gedrag

Mensen met kinderen vinden gezonde voeding belangrijker

Mensen met kinderen hechten meer waarde aan gezonde en onbewerkte voedingsmiddelen dan mensen zonder kinderen. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksinstituut TNS en natuurlijke kleurstoffabrikant Global GNT.

Het onderzoek is uitgevoerd om een beeld te krijgen van het eet- en aankoopgedrag van ouders wereldwijd. De gegevens zijn verzameld uit recent globaal onderzoek. Hierin zijn 5000 consumenten tussen de 18 en 70 jaar ondervraagd, waaronder 2400 ouders waarvan het kind nog thuis woont. De ondervraagden kwamen uit tien landen uit Europa, Azië en Amerika.

Voorbeeldfunctie

Uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de ouders grote waarde hecht aan onbewerkte voedingsmiddelen, zodat hun kinderen gezond eten. Zij hopen hiermee ook een goed voorbeeld te geven. Slechts 67 procent van de huishoudens zonder kinderen geeft aan zich bezig te houden met gezonde voeding.

Tijdsgebrek

Het combineren van het huishouden, kinderen en een baan is voor veel ouders lastig. Door tijdsgebrek denkt 46 procent wel eens aan het opdienen van kant-en-klaarmaaltijden. Wel moeten ze dan overtuigd zijn dat de maaltijd gezond en onbewerkt is. Driekwart van ouders gaf aan de gezondheid van hun kinderen voorop te stellen, zelfs als het meer tijd en moeite kost of als het duurder is.

E-nummers

Voordat ouders producten toevoegen aan hun winkelwagen, kijkt 3 op de 4 eerst naar de ingrediëntenlijst. Wanneer er E-nummers tussen staan zijn ouders geneigd het product terug te leggen. Maar liefst 70 procent geeft aan alle voeding met synthetische toevoegingen te vermijden.

 ‘De resultaten van ons onderzoek tonen duidelijk aan dat ouders natuurlijke voedingsmiddelen willen voor hun kinderen’, zegt dr. Hendrik Hoeck, managing director van GNT Group. ‘Veel ouders willen wel dat maaltijden makkelijk en snel te bereiden zijn. Dit geeft voedselfabrikanten de kans in te spelen op deze vraag naar gezonde, onbewerkte en makkelijke maaltijden.’ 

Lees verder op Voeding Nu online:
Ouders willen gezonde sportkantine
Groenteconsumptie bij baby’s kan stijgen door frequent aanbieden hiervan

Reageer op dit artikel