nieuws

‘JOGG gaat nieuwe samenwerking aan’

Voeding en gedrag

‘JOGG gaat nieuwe samenwerking aan’

Jongeren Op Gezond Gewicht gaat samen met De Johan Cruyff Foundation en het Jeugdsportfonds sporten en bewegen onder kinderen stimuleren. Ook sloot JOGG een samenwerkingsovereenkomst met de KNVB om het aanbod in sportkantines gezonder te maken. Woensdag 23 maart werden de samenwerkingscontracten ondertekend.

Met het samenwerkingsverband willen de organisaties kinderen die om  financiële redenen niet kunnen sporten bereiken via onder anderen leraren, jeugdwerkers of schuldhulpverleners. Het Jeugsportfonds gaat daaraan bijdragen door lidmaatschappen van sportverenigingen en  sportattributen te financieren. Op die manier krijgen kinderen een kans om te sporten.

Leuke schoolpleinen

Veel schoolpleinen van basisscholen zijn saai en stimuleren kinderen niet om te bewegen. De Cruyff Foundation wil met het project Schoolplein14 spelen en sporten onder kinderen stimuleren doorschoolpleinen in de JOGG-gemeenten aan te leggen die aantrekkelijker zijn. Denk aan aanpassingen door middel van coatings zoals een goal op de muur, lijnen, kleurvakken, speelcirkels, netspelen en een (gedeelte) atletiekbaan, recht of slalom, waarbij kinderen verschillende spellen kunnen spelen.

Sporten is volgens Erben Wennemars, Ambassadeur van JOGG en Jeugdsportfonds, een mooie manier om bij te dragen aan de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en draagt bij aan een gezond gewicht. Samen met de organisaties wil Wennemars voorkomen dat kinderen hun kans om te sporten mislopen.

 

‘Lekker Bezig’

Op 15 maart maakte  JOGG bekend de samenwerking aan te gaan met groothandel Sligro en Greenco om het aanbod van school- en sportkantines gezonder te maken. JOGG richt zich vooral op gezonde sportkantines en de de KNVB sluit zich daarbij aan met het programma ‘lekker bezig’ dat zich richt op een gezond aanbod in voetbalkantines. Sligro levert haar bijdrage door productkennis en het geven van tips en adviezen die een bijdrage kunnen leveren aan de gezonde sportkantines.

 

Watertappunten

Daarnaast wil JOGG watertappunten realiseren bij de Cruyff Courts (moderne trapveldjes) in de JOGG-gemeenten.  De Cruyff Foundation biedt de watertappunten aan door haar samenwerking met de Nationale Postcode Loterij en Join the Pipe.

Directeur van de Cruyff Foundation, Niels Meijer, vindt het belangrijk dat kinderen water drinken in plaats van sport- en energiedranken. De suikerhoudende dranken die kinderen drinken zijn ongezond en daarnaast zorgt het voor afval, aldus Meijer.

Reageer op dit artikel