nieuws

Productnieuws: ‘Etos introduceert beweeg-App voor klanten’

Voeding en gedrag

Productnieuws: ‘Etos introduceert beweeg-App voor klanten’

Drogisterijketen Etos komt met stappenteller-App, waarmee klanten een beloning kunnen verdienen voor het dagelijks aantal stappen dat zij zetten. Etos liet deze maand door Kien Onderzoek een studie uitvoeren onder ruim 1.000 vrouwen van 18 jaar en ouder. Belangrijkste bevinding, Nederlandse vrouwen willen meer bewegen.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen gemiddeld 3000-4000 stappen zetten. Daarmee halen ze nog niet de helft van het advies dat volgens NISB geldt voor een gezonde leefstijl, namelijk 10.000 stappen. Drie kwart van de vrouwen is niet bekend met deze aanbeveling.

De helft van de vrouwen beweegt gemiddeld 1 tot 2 uur per dag. Vrouwen zeggen vooral aan beweging te doen voor zichzelf. Jonge vrouwen (onder de 39) geven aan hun conditie en zich fitter voelen vooral belangrijk te vinden. Oudere vrouwen (boven de 40) bewegen om buiten te kunnen zijn.

Bewegen door de dag heen

Vrouwen bewegen voornamelijk gedurende de dag door. Ze nemen de trap in plaats van de lift (37 procent), wandelen (boodschappen) en fietsen. Naarmate zij ouder worden zijn huishoudelijke werkzaamheden een groter onderdeel van de dagelijkse beweging.

 

Etos App met stappenteller

Met de stappenteller wil Etos bewegen onder haar klanten stimuleren in de hoop daarmee in de beweegbehoefte te voorzien. Als ze via de stappenteller een mijlpaal of challenge bereiken dan ontvangen zij aantrekkelijke aanbiedingen en cadeautjes. Via de app worden challenges vastgelegd, momenteel is dat 10.000 stappen. Voor het begin van de zomer (week 26) zal een challenge worden gestart van 500.000 stappen waar bij 50.000 stappen een mijlpaal wordt bereikt.

Reageer op dit artikel