nieuws

Voedingscentrum gaat voedselverspilling tegen met WhatsApp ‘Kitchen Assistent’

Voeding en gedrag

Voedingscentrum gaat voedselverspilling tegen met WhatsApp ‘Kitchen Assistent’

Het Voedingscentrum heeft de zogenoemde WhatsApp-dienst Kitchen Assistent geïntroduceerd waarmee het consumenten wil helpen voedselverspilling tegen te gaan. De app kan consumenten helpen om het doen van boodschappen slim aan te pakken en laat hen stilstaan bij hun inkoopgedrag.

Uit een tweejaarlijks onderzoek rondom voedselverspilling van het Voedingscentrum blijkt dat jaarlijks 47 kilo aan voedsel wordt verspild. Twee derde van de consument zet zich al actief in om voedselverspilling tegen te gaan. De uitkomsten van het onderzoek wijzen erop dat vooral rond de  inkoop en planning van consumenten winst te behalen valt als het gaat om voedselverspilling, vandaar dat het Voedingscentrum hier ook met de app op inspeelt.

De Kitchen Assistent

Kitchen Assistent is een gratis WhatsApp-dienst die consumenten wekelijks voorziet van twee berichten. Zo krijgen consumenten tips en tricks om efficiënt boodschappen te kunnen doen en hoe zij op een slimme manier om kunnen gaan met eten.

Denk daarbij aan het maken van een praktisch boodschappenlijstje en een herrinnering om je voorraad in huis na te gaan voor het doen van boodschappen.

 

‘Koop wat je nodig hebt’

Als mensen erop letten om niet teveel aan boodschappen in huis te halen, zou er volgens het Voedingscentrum per huishouden jaarlijks 24 kilo minder voedsel worden verspild. Boodschappen doen aan de hand van een boodschappenlijstje zorgt jaarlijks al voor 4 kilo minder voedselverspilling per persoon.

Het maken van een weekplanning helpt om mensen vooruit te laten denken en in de supermarkt minder snel in de verleiding komen om producten te kopen die zij uiteindelijk niet zullen eten.

 

Assistentie nodig?

Om gebruik te maken van de Kitchen Assistent kunnen consumenten het mobiele nummer 06-829 89 888 toevoegen aan hun contactenlijst. Vervolgens geef je in een WhatsApp bericht aan op welke dag je assistentie wilt.

Meer informatie vindt u op de website van het Voedingscentrum.

Reageer op dit artikel