nieuws

Komkommertijd is begonnen

Voeding en gedrag

Komkommertijd is begonnen

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft afgelopen week op het Plein in Den Haag het startschot gegeven voor de Komkommertijd.

Samen met het GroenteFruitHuis en het Voedingscentrum greep de staatssecretaris het begin van de parlementaire zomerperiode aan om aandacht te vragen voor het eten van voldoende groente en fruit.

Publiekscampagne

Van Dam kondigde op de dag ook een nieuwe publiekscampagne van het Voedingscentrum aan. De staatssecretaris vertelt: ‘Slechts 2 procent van de Nederlanders eet voldoende groente. Om de bevolking te stimuleren meer groente en fruit te eten, lanceert het Voedingscentrum in september een publiekscampagne. Dit sluit ook perfect aan bij de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.’

Groente-teller

Ook zal de online Groente-teller gelanceerd worden. Daarmee kunnen mensen precies zien of ze wel voldoende groente eten en krijgen ze tips en recepten.

Nationaal actieplan

Van Dam kondigde verder aan dat hij na de zomer met alle partijen uit de groente- en fruitsector wil komen tot een  ‘Nationaal Actieplan Groente & Fruit’ om Nederlanders meer groente en fruit te laten eten.

Op Youtube is een impressie filmpje te zien van de staatssecretaris op het Plein in Den Haag.

 

Reageer op dit artikel