nieuws

Online alcohol bestellen in trek

Voeding en gedrag

Online alcohol bestellen in trek

Online eten en drinken bestellen bij een speciaalzaak is populair. Bijna één op de zes Nederlanders zegt wel eens eten of drinken te bestellen via een online speciaalzaak. Eén op de twintig koopt zelfs wekelijks online etenswaren. Ook online alcohol afnemen wordt steeds populairder.

Van de online bestellingen voor eten en drinken betreft 44 procent alcoholische dranken bij online wijnhandels. Twee derde deel van de alcohol-kopers is man.

Assortiment belangrijk

De redenen voor het online winkelen is het achtereenvolgens het brede assortiment (19 procent), het gemak (18 procent) en de tijdsbesparing (16 procent). Ook de kwaliteit van de producten wordt als belangrijke reden gezien om online te bestellen. 

Monitor

De resultaten zijn afkomstig uit de zogeheten Smart Food Monitor, waarin gewerkt wordt met een groot consumentenpanel. Bijna 7000 deelnemers hebben het onderzoek volledig ingevuld. De Smart Food Monitor is voor de food retail een belangrijk marktonderzoeksinstrument. Het wordt veel gebruikt om een beeld te krijgen van het consumptiegedrag van de consument. 

Populair

Volgens het onderzoek is Gall en Gall is de meest populaire online speciaalzaak. Daar wordt 16 procent van het totaal aantal bestellingen geplaatst. Daarop volgt wijnvoordeel.nl met 13 procent. Verder zijn bakkerbart.nl (8 procent), wijnwinkel.nl (7 procent), broodbezorgd.nl (3 procent) en koopeenkoe.nl (3 procent) gewilde online winkels. 

Reageer op dit artikel