nieuws

Mannen geven liever bier op dan vlees

Voeding en gedrag

Mannen geven liever bier op dan vlees

We moeten minder vlees eten, want dat is beter voor zowel onze gezondheid als het milieu. Uit onderzoek van Kantar TNS blijkt dat Nederlanders verknocht zijn aan een stukje vlees op het bord. Bijna de helft (45%) eet iedere dag vlees en bijna 40% van de vleeseters ziet de voordelen van minder vlees eten niet in.

Om inzicht te krijgen in de houding van Nederlanders ten opzichte van het eten van minder vlees en meer groenten, deed Kantar TNS in opdracht van HelloFresh onderzoek onder 1.000 respondenten.

 

Consument: ‘vlees eten is gezond’

Bijna 70% van de vleeseters zegt gehecht te zijn aan een stukje vlees op het bord. Zo vindt driekwart van hen een barbecue of een stamppot zonder vlees niet compleet en is de meerderheid ervan overtuigd dat ‘de mens van nature een vleeseter is’ en dat een gerecht zonder vlees saai is.

 

Eén op de vijf denkt dat zij met een vleesloos gerecht voedingsstoffen tekort komen. 45% is van mening dat vlees eten gezond is.

 

Mannen vs. vrouwen

Het lijkt erop dat mannen grotere vleesliefhebbers zijn dan vrouwen, vlees is het belangrijkste onderdeel van de traditionele Hollandse aardappel-groente-vleesmaaltijd. Waar de helft van de mannen iedere dag vlees eet, is dat bij vrouwen minder het geval (39%).

 

Waar twee derde van de vrouwen gelooft dat er voldoende alternatieven zijn om lekker en voedzaam vegetarisch te koken, heeft de helft van de mannen daar minder vertrouwen in. 78% drinkt liever nooit meer een biertje dan dat zij vlees eten opgeven. Vrouwen (68%) geven liever snoep op dan dat ze nooit meer vlees eten.

 

Onwetendheid vleesvervangers

Eén op de vijf vleeseters zou graag minder vlees willen eten dan zij nu doen, maar weten niet goed hoe zij hierin kunnen veranderen. De helft van hen staat ervoor open om één vleesgerecht per week te vervangen voor een vegetarisch gerecht.

 

Maaltijdbox helpt een handje

Om de vrouwen die wel geloven in het vervangen van vlees reikt maaltijdboxleverancier HelloFresh de helpende hand. In hun box ‘Original’ zit bijvoorbeeld standaard een vegetarisch gerecht.

Reageer op dit artikel